Dacă vrei să cumperi bilete de avion ieftine, trebuie să le achiziționezi în momentul oportun. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să găsești cele mai ieftine bilete de avion, astfel încât să călătorești fără să îți spargi pușculița cu economii.

Bugetul de vacanță se duce adesea în mare parte pe biletele de avion, mai ales dacă pleci într-o destinație îndepărtată și nu ai varianta de a alege o companie low-cost. Indiferent de distanța pe care o parcurgi cu avionul, precum și de compania aeriană cu care călătorești, tarifele pentru bilete oscilează, în unele perioade fiind foarte scumpe, iar alteori părând chilipir. Dacă știi când să cumperi biletele pentru a beneficia de prețuri mici, în mod cert bugetul de vacanță va fi mai puțin problematic.

Când găsești cele mai ieftine bilete de avion

Statisticile arată că marțea este ziua săptămânii în care biletele de avion au prețurile cele mai mici. Mai mult decât atât, există și un interval orar în care poți găsi ofertele cele mai bune: este vorba despre orele amiezii.

O explicație pentru această ieftinire a biletelor în ziua de marți este următoarea: lunea, companiile aeriene monitorizează ofertele făcute de companiile concurente și apoi vin cu o contraofertă.

Profită, așadar, de această situație și fă achizițiile de bilete de avion în zilele de marți ale săptămânii.

În ce zile se zboară cel mai ieftin

Prețul biletelor de avion diferă și în funcție de ziua săptămânii în care are loc zborul. Călătoriile din anumite zile ale săptămânii sunt mai scumpe, din cauza gradului mare de ocupare a locurilor. Concret, zborurile din zilele de vineri și duminică au, de cele mai multe ori, prețuri mai mari decât cele din cursul săptămânii. Drept urmare, dacă nu ești condiționat de anumiți factori și poți alege orice zi a săptămânii pentru zborul dorit, orientează-te către unul din zilele din cursul săptămânii. Statisticile sugerează că marțea, miercurea, dar și sâmbăta sunt zile în care se zboară mai ieftin.

Ora decolării este, de asemenea, un factor ce poate fi luat în calcul, dacă vrei să găsești bilete de avion mai ieftine. Concret, primele zboruri din zi, adică cele la ore precum 4 AM sau 5AM sunt mai accesibile. Și după orele prânzului sau cinei, tarifele pot scădea, asta pentru că multe persoane evită să călătorească în aceste intervale orare.

Cu cât timp înainte de zbor e ideal să achiziționezi biletele, dacă vrei prețuri mai mici

Există mitul potrivit căruia cu cât cumperi biletele de avion mai din timp, cu atât mai ieftine vor fi acestea. Ei bine, nu este deloc adevărat. Dacă îți cumperi biletele din avion prea devreme, poți plăti cel mai mare preț. De asemenea, regula se aplică și în cazul în care cumperi biletele prea târziu.

Cele mai mici prețuri le vei găsi cu aproximativ 3 luni înaintea zborului, precum și în ultimele 30 de zile înainte de decolare. Regula se aplică pentru zborurile în Europa.

Dacă este vorba despre călătorii în afara continentului, fă achiziția cu 5 luni și jumătate înainte de călătorie ori cu 1 lună și jumătate înainte.

Bineînțeles, cele mai scumpe bilete de avion le vei găsi pentru zborurile din vârf de sezon: în perioada sărbătorilor de iarnă, de Paște, în lunile de vară – în special în august.

Ponturi care te vor ajuta să găsești bilete de avion ieftine

Biletele de avion vor fi mai ieftine dacă folosești următoarele trucuri:

  • Monitorizează mai multe zile la rând prețurile la biletele pentru o anumită destinație și perioadă, însă folosește modul Incognito pentru navigare. Altfel, prețurile vor crește la fiecare căutare pe care o faci pe site-ul companiei aeriene. Dacă vei naviga în mod privat, algoritmul nu te va mai dezavantaja.
  • Setează-ți alerte pentru a primi pe mail cele mai bune oferte.
  • Urmărește ofertele companiilor aeriene pe social media, pentru a beneficia de cele mai mici prețuri.
  • Apelează la ajutorul unei agenții de turism pentru a găsi cele mai bune oferte.
  • Caută bilete de avion la mai multe companii care operează aceleași zboruri. În acest fel, poți găsi oferte mai bune la o companie low-cost.
  • Stabilește-ți vacanța sau zborurile în afara sezonului – de pildă, poți planifica o vacanță mai ieftină după sărbătorile de iarnă, nu în timpul acestora.