Statisticile arată că în jur de un milliard de oameni folosesc lunar Instagram, una dintre cele mai populare aplicații de social media. Mai mult, utilizatorii petrec în medie jumătate de oră pe zi răsfoind feed-ul cu imagini. Iar hashtag-uri precum #travelgram și #travelphotography sunt utilizate pentru zeci de milioane de postări din întreaga lume.

Dacă privim aceste cifre, am putea spune că Instagram este una dintre cele mai bune agenții de turism. Dar marele său avantaj este că ne ajută, prin intermediul ecranului, să ajungem în orice loc din lume și să îl privim în detaliu, prin lentilele unor jurnaliști sau influenceri cu abordări diferite. Imagini inedite cu coralii din Maldive, filmările Live cu aurora borealis din Islanda sau pozele impresionante cu un amfiteatru antic, toate își găsesc loc pe ecranul telefonului mobil.

În momentele în care călătoriile rămân la stadiu de vis sau de plan, puțină infuzie de optimism ne menține vie această pasiune. Îți recomandăm, în continuare, 10 conturi de Instagram cu ajutorul cărora poți să vezi atât cele mai populare atracții turistice, dar și cele mai îndepărtate colțuri ale planetei.

Passion Passport (@passionpassport)

Imagini impresionante cu peisaje sălbatice și orașe, multe fotografiate sau filmate din dronă sau de la distanțe care permit o privire panoramică. Peste 1,2 milioane de oameni urmăresc acest cont de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Passion Passport (@passionpassport) on

Mark Gasser (@markofadventure)

Un cont mai puțin popular, cu doar 1,574 de fani, însă cu imagini la fel de impresionante ca cele postate de cele mai vizitate pagini. Conținutul lui Mark este concentrat preponderent pe natură – cele mai frumoase locuri din Statele Unite ale Americii și în special din Utah, statul în care locuiește.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Gasser (@markofadventure) on Feb 14, 2020 at 4:47pm PST

She is Not Lost (@sheisnotlost)

She is Not Lost este un cont administrat de Carina Otero, ce adună imagini postate de femei din întreaga lume, în cursul călătoriilor lor, folosind hashtag-ul #sheisnotlost. Este un feed extrem de divers, cu imagini diferite, toate uimitoare: din oraș, de pe ghețari, din bazaruri sau din junglă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by She is Not Lost 🌎 (@sheisnotlost) on Mar 16, 2020 at 7:47pm PDT

Chris Burkard (@chrisburkard)

Chris este călător pasionat, fotograf și regizor de film documentar. „Vânează” cele mai spectaculoase peisaje din lume, dar și poveștile oamenilor care locuiesc acolo sau care se aventurează să le descopere. Este unul dintre cele mai populare conturi de profil din lume, cu peste 3,5 milioane de fani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ChrisBurkard (@chrisburkard) on Mar 11, 2020 at 2:44pm PDT

Stay & Wander (@stayandwander)

Un cont care adună și postează conținut generat de utilizatorii Instagram, prin folosirea hashtag-ului dedicat, #stayandwander. Estetica este îndreptată către o zonă minimalistă, fiind selectate în special imagini mai simple, cu un singur punct de interes, care transmit o anumită stare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stay & Wander (@stayandwander) on Mar 17, 2020 at 9:29am PDT

We Are Travel Girls (@wearetravelgirls)

Proiect fondat de Becky van Dijk și Vanessa Rivers, își propune să „inspire, conecteze și educe femeile ce iubesc să călătorească”. Este un conținut divers, care îmbină atât imagini propriu-zise din călătoriile lor, cât și imagini cu comunitatea și ghiduri de călătorie foarte ingenios transpuse în vizual.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by We Are Travel Girls Community (@wearetravelgirls) on Mar 6, 2020 at 11:49am PST

Alex Strohl (@alexstrohl)

Alex este fotograf și regizor, pasionat de locurile sălbatice și sporturile extreme. Feed-ul său este o adevărată gură de aer proaspăt și o doză de adrenalină, ce te va face să ăși dorești să străbați cele mai periculoase pârtii de ski sau să înoți în cele mai adânci ape.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Strohl (@alexstrohl) on Mar 20, 2020 at 8:03pm PDT

Emilie Ristevski (@helloemilie)

Emilie călătorește în întreaga lume și iubește natura. Vei găsi pe contul ei imagini din locuri diverse precum Tanzania, Japonia, Islanda, Africa de Sud, Groenlanda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emilie Ristevski (@helloemilie) on Dec 23, 2019 at 4:33am PST

Jack Morris (@doyoutravel)

Într-o notă mai personală, Jack împărtășește imagini din călătoriile sale, iar în descrierea contului menționează întotdeauna țara în care se află la acel moment. Imaginile sale sunt mai puțin prelucrate și în includ, aproape mereu, ca parte din poveste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on Dec 17, 2019 at 5:05am PST

Hailey Andersen (@haylsa)

Hailey Andersen este o australiancă pasionată de travel cu un feed colorat și jucăuș. Imaginile sale nu sunt doar cărți poștale ce ilustrează în mod perfect o anumită destinație, ci includ mai degrabă momente de neuitat în călătoriile sale în cele mai diverse locații: Vietnam, Irlanda, Noua Zeelandă, Egipt, Statele Unite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hαуℓeу αndersen ❥ (@haylsa) on Jan 26, 2020 at 1:50am PST

Astfel de conturi de Instagram sunt o modalitate excelentă de a te relaxa, dar și de a te inspira pentru viitoarele călătorii. Poți să urmărești, pe lângă anumite conturi, și hashtag-uri care indică un anumit tip de călătorii (#adventuretravel, de exemplu) sau anumite locatii (#veniceitaly).

Spune-ne în comentarii pe cine urmărești și cine te inspiră să călătorești mai mult!