Impulsul de a călători este unul dintre cele mai frumoase și incitante lucruri din viața unui om. Orice iubitor de călătorii știe că uneori este foarte greu să alegi următoarea destinație de vacanță, însă ce ar fi daca de data aceasta alegerea ta ar fi influențată de propria personalitate? Te invităm să descoperi ce destinații ți s-ar potrivi în funcție de tipul de călător pe care te pretezi. 

  1. Tipul aventurier

Călătorul aventurier este un iubitor al explorării. Pe acesta îl vei găsi într-un vârf de munte sau în cele mai greu accesibile locuri. Este adeptul drumețiilor, escaladării și depășirii obstacolelor dificile. Îi place aventura, e plin de energie și de dorința de a descoperi lucruri noi. Destinațiile ideale pentru tipul aventurier  sunt: Elveția, Munții Alpi, Egipt.

 

  1. Tipul romantic

Pentru călătorul romantic emoția transmisă de o anumită locație este mai presus decât luxul acesteia. Poate fi vorba de peisaje fermecătoare, de o cină romantică în doi sau o simplă plimbare de mână admirând natura din jur. Pentru acest tip de călător importantă este experiența emoțională, iar datorită acestui lucru destinațiile recomandate  sunt Parisul, Veneția sau Cinque Terre.

 

  1. Tipul artist

Călătorul artist este într-o continuă căutare de noi capodopere pe care nu le-a descoperit încă. El se simte cel mai împlinit atunci când vizitează muzee sau galerii de artă și poate petrece ore în șir admirând diversele picturi sau elemente arhitecturale. Locurile pe care ar trebui să le viziteze orice iubitor de artă sunt Florența, Barcelona și Japonia. 

 

  1. Tipul familist

Călătorul familist este cel care nu poate pleca niciodată într-o vacanță fără cei dragi. Este tipul care iubește activitățile ce implică fiecare membru de familie, astfel încât toți să aibă o experiență frumoasă. Destinațiile ideale sunt Malta (în special Satul lui Popeye) sau Toscana (Italia).

 

  1. Tipul extrovertit

Călătorul extrovertit este sociabil, activ, mereu în căutare de distracție. Este motivul pentru care va alege destinații de vacanță care să îl stimuleze, să-l distreze la maximum și care să îi aducă în față noi provocări. Va fi tentat să aleagă să plece într-o aventură într-un oraș mare, gălăgios și unde poate petrece până în zori. Destinațiile recomandate sunt Dubai, Monte Carlo sau Miami.

 

  1. Tipul introvertit

La polul opus călătorului extrovertit, cel introvertit va prefera întodeauna zonele mai retrase, unde nu trebuie neapărat să socializeze și unde se poate bucura de liniște și de momentul de relaxare bine meritat. Este un adept al experiențelor mistice, spirituale și este atras de temple sau galerii de artă. Pentru acest tip de călător, destinațiile ideale ar fi India, Bali sau Tibet.

 

  1. Tipul iubitor de cultură

Acest tip de călător se află într-o continuă căutare despre istorie și cultură, având o dorință arzătoare de a-și îmbogăți cunoștințele. Locurile în care se simt cel mai bine sunt muzeele, monumentele istorice sau situri arheologice. Destinațiile recomandate sunt: Roma, Atena, Peru.