,,Călătoriile te transformă într-o persoană modestă. Pentru că îți dai seama de locul mărunt pe care-l ocupi în lume.” – Gustave Flaubert

Călătoriile ne oferă amintiri, experiențe și bogăție de cunoștințe. De aceea, trebuie și noi să oferim ceva în schimb, iar acest lucru putem să-l facem încercând să avem mai multă grijă și să fim mai atenți la anumite detalii atunci când plecăm într-o aventură. Încearcă să zâmbești oriunde te-ai duce, să interacționezi cu localnicii și să aflii mai multe despre cultura locului în care mergi și vei vedea că experiența ta va fi mult mai frumoasă.

Noi ți-am pregătit 8 reguli pe care ar trebui să le respecți atunci când pornești în următoarea ta călătorie:

  1. Informeaza-te despre locul pe care urmează să-l vizitezi.

Înainte să pleci în următoarea ta vacanță, informează-te foarte bine despre destinația pe care urmează să o vizitezi. Află care sunt regulile locale sau care sunt tradițiile. De asemenea, informează-te asupra atracțiilor turistice pe care ai vrea să le vezi și fă-ți o listă. 

  1. Invață câteva cuvinte în limba locală

Încearcă să înveți câteva propoziții de bază în limba locală și vei vedea că oamenii vor fi mult mai calzi cu tine și vor aprecia faptul că încerci să te apropii mai mult de cultura lor. 

  1. Cumpără-ți biletele de avion din timp 

Cu cât îți cumperi mai din timp biletele cu atât vei beneficia de cele mai bune oferte. Așa că nu lăsa biletul de avion pe ultima sută de metri, ci achiziționează-l cu mult timp înainte pentru a economisi mai multți bani. 

  1. Alege-ți cazarea potrivită pentru tine

În principiu, există două tipologii de turiști. Cei care vor să fie cazați într-un hotel luxos și turiștii care nu acordă o importanță așa mare locului de cazare, atâta timp cât au un loc în care să doarmă și în care să își depoziteze în siguranță bagajele. Însă, ambele tipologii de turiști au un lucru în comun: căutarea prețului cel mai bun. Asemănător biletului de avion și cazarea trebuie luată din timp. Dacă ești în căutarea unei cazări ieftine și foarte bune, îți recomandăm să încerci serviciile celor de la Airbnb.

  1. Respecta mediul înconjurător

Oriunde te duci pastrează respectul față de mediul înconjurător și ai grijă unde îți arunci gunoaiele. Încearcă să eviți să cari peturi sau orice ar putea fi poluant. De asemenea, citește cu atenție semnele care interzic pășitul pe iarbă sau alte asemenea. Trebuie să înveți să ai la fel de multă grijă de mediul înconjurător ca și cum ai avea grijă de un copil.

  1. Respectă cutumele și tradițiile locale

Este foarte important să respecți tradițiile locale, mai ales daca destinația ta este într-o zonă plină de cultură și reguli, cum este de exemplu India. Vei observa că atunci când încerci să te conformezi cutumelor locale și ești interesat să aflii mai multe despre acestea, localnicii vor aprecia acest lucru și vor fi mult mai deschiși cu tine.

  1. Alege mâncarea locală

În acest fel, poți contribui la întreținerea micilor afaceri întemeiate de unii localnici și, totodată, să experimentezi cele mai bune feluri de mâncare. 

  1. Alege-ți cu grijă hainele potrivite pentru detinația ta

Atunci când călătorești, mai ales în anumite părți din Africa și Asia, hainele pe care alegi să le porți sunt foarte importante. Deși localnicii s-au obișnuit cu numărul mare de turiști, ar fi nepotrivit ca într-o țară musulmană, de exemplu, să te îmbraci cu o bluză decoltată sau lucruri asemănătoare. Cel mai bine ar fi să îți adaptezi stilul de a te îmbrăca în funcție de țara pe care urmează să o vizitezi pentru a evita momente neplăcute în care ori ți se atrage atenția, ori vei primi priviri neplăcute.