,,Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea. “(Sfântul Augustin)

De multe ori, a călători nu se rezumă numai la a vizita locuri noi și de a lua contact cu noi civilizații. A călători înseamnă a te descoperi, a te dezvolta și a învăța cât de minunată este această lume. Găsește timp și călătorește, descoperă lucruri și oameni noi. În acest fel, vei învăța lucruri pe care nu le vei întâlni în școli sau manuale și îți vei putea descoperi scopul în viață.

Iată 8 lecții de viață pe care ți le oferă călătoritul:

1.Renunți la stereotipuri

Odată ce începi să călătorești și să experimentezi locuri noi, vei descoperi și că stereotipurile nu sunt deloc așa bătute în cuie cum te așteptai. Vei rămâne surprins să descoperi că exista nemți care nu sunt sobrii și reci, sau că în Italia nu vei găsi pizza la fiecare colț de stradă. 

În acest sens, călătoritul îți dă o lecție foarte importantă, aceea de a renunța la etichete, de a renunța în a mai judeca oamenii înainte de a-i cunoaște. 

2.Descoperi libertatea

Călătorind vei descoperi libertatea de a fi cine ești cu adevărat. Ești eliberat de grijile de acasă sau de frica de a fi judecat de cei din jurul tău.  Astfel, vei cunoaște o libertate diferită, una benefică, care te va ajuta să îți dai seama cine ești și să îți permiți să îți urmezi drumul în viață.

3.Găsești un gram de iubire la fiecare colț

Călătoria te va învăța că iubirea poate fi găsită în orice colțișor de lume și în orice moment. Te vei îndrăgosti iremediabil de un loc sau de un apus de soare, de un străin grăbit pe care l-ai văzut trecând prin fața ta. Călătorind vei învăța să iubești, iar viața te va iubi și ea înapoi.

4. Te întorci mai puternic și mai curajos

Curajul și  puterea nu se nasc stagnând în zonele de confort. Depășește-ți barierele și descoperă cât de puternic poți fi cu adevărat.

5. Descoperi adevărata fericire

Călătorind vei realiza că fericirea nu constă în lucruri materiale, ci în acele lucruri mărunte din viața de zi cu zi. Vei înțelege ca numai șansa de a privi cel mai frumos răsărit de soare este cel mai frumos motiv de bucurie care îți învăluie întregul corp.

6. Toti oamenii sunt buni

Deși oamenii  sunt diferiți din punctul de vedere al culturii, vei descoperi că majoritatea are aceleași nevoi și dorințe de bază. Vei găsi multe tipuri de oameni și îți vei da seama că un simplu zâmbet sau o privire prietenoasă poate înlătura barierele și poate închega o legătură fără a fi nevoie de a schimba o vorbă. Bunătatea este universală și te vei lovi de ea la fiecare colțișor dacă ești dispus să o oferi și tu.

7. Nu te teme de străini

Uneori persoanele care apar în viața ta neașteptat pot avea un impact foarte mare asupra destinului tău. Acestea pot fi o etapă a dezvoltării tale sau a descoperirii de sine. Așadar, fii deschis și cunoaște oameni noi, socializează, vei rămâne surprins de ce legături minunate poți lega.

8. Îți vei transforma viața într-o poveste

Călătorind viața ta se va transforma într-un cufăr prețios și bogat în povești dornice de a fi împărtășite.