O vacanță în Thailanda a devenit un must-have în rândul turiștilor din întreaga lume. Peisajele superbe, templele pline de mister, cultura și istoria fermectoare, fac din această destinație un loc magic, de care te vei îndrăgosti iremediabil.

Dacă plănuiești să pleci într-o vacanță în Thailanda, iată o listă cu 7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a porni în călătorie:

  1. Pentru a ajunge în Thailanda ai nevoie de viză

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când te hotărăști să pleci într-o vacanță în Thailanda, este să îți iei viza. Pentru a putea obține viza ai la dispoziție doua opțiuni: de la ambasadă sau VOA (visa on arrival). Cei mai mulți turiști aleg varianta VOA, deoarece este foarte ușor de obținut și o poți lua direct din aeroportul din Thailanda.

  1. Este recomandat să împachetezi o eșarfă sau un șal

Împachetarea unui șal sau al unei eșarfe este utilă deoarece majoritatea atracțiilor turistice din Thailanda sunt temple. Pentru a avea acces în interiorul acestora trebuie să îți acoperi umerii și genunchii. Astfel, venind cu el direct în bagaj, eviți situația în care trebuie să plătești bani în plus pentru a putea cumpăra sau închiria un șal sau eșarfă pentru a te acoperi. 

  1. Fii foarte atent la siguranța documentelor personale

Din păcate, hoții de pașapoarte sau de carduri de credit sunt o problemă des întâlnită în Thailanda, mai ales în Bangkok. De aceea, oriunde ai merge, chiar și în temple, fii foarte atent la documentele tale personale și păstrează-le în siguranță.

Acest lucru nu trebuie să te sperie, Thailanda nefiind o țară periculoasă. Însă, așa cum se întâmplă în zonele foarte vizitate, există oameni rău intenționați care profită de neatenția turiștilor.

  1. Mâncarea locală

Pregătește-te pentru a savura preparate delicioase și interesante. Mâncarea thailandeză este cunoscută pentru savoarea sa minunată. Este motivul pentru care, dacă te hotărăști să pleci în vacanță în această destinație, trebuie să renunți la orice dietă de acasă. Te asigurăm ca nu vei regreta și că vei îndrăgi preparatele locale și rețetele cu tradiție. Trebuie totuși să fii atent la faptul că bucătăria thailandeză include mult zahăr în aproape orice preparat.

  1. Asigură-te că ai o hartă foarte bună

Este posibil să ai nevoie de o hartă fizică pentru a urmări traseul pe care dorești să îl parcurgi în Thailanda. Asta datorită faptului că denumirile pot fi destul de lungi și de complicate, fiind puțin dificil de urmărit de pe telefon. De asemenea, asigură-te ca ai o hartă foarte bună pentru că s-ar putea să te confrunți cu situația în care localnicii să nu te poată îndruma, deoarece majoritatea dintre ei nu vorbesc engleza.

  1. Învață care sunt orele de vârf pentru a putea evita aglomerația 

De ceva timp Thailanda a devenit o țară vizitată de foarte mulți turiști, astfel că există riscul de a întâmpina o mare aglomerație, mai ales acolo unde se află atracții turistice. De aceea, îți recomandăm să faci un studiu de caz și să observi care sunt orele de vârf și care sunt cele în care ai putea să te plimbi liniștit și să vizitezi, fără a fi deranjat de mulțimea de oameni.

  1. Alege-ți din timp atracțiile turistice pe care vrei să le vizitezi

Odată ajuns în Thailanda vei observa că sunt multe atracții turistice care îți fac cu ochiul. Este motivul pentru care, înainte de a pleca în călătorie, ar trebui să studiezi puțin și să îți faci o idee despre locurile pe care ai vrea să le vizitezi. Nu îți face griji, orice ai alege, vei avea cu siguranță parte de o experiență unică și fermecătoare.