Nisipurile de Aur era deja o destinație populară pentru români și înainte de pandemie, însă din cauză că multe vacanțe în destinații îndepărtate au fost anulate din pricina restricțiilor de călătorie, stațiunea bulgărească a devenit și mai apreciată și căutată de români.

Dacă pleci din București, nu faci mai mult de 4 ore până în stațiunea Nisipurile de Aur. Așadar, o vacanță petrecută aici este o idee bună și pentru familiile cu copii mici, care nu își doresc să petreacă multe ore în mașină, pe drum.

Pe lângă plaja cu nisip fin de la Marea Neagră, stațiunea aceasta mai are multe de oferit. Trebuie doar să știi care sunt principalele atracții turistice, pentru a le alege pe cele pe gustul tău și al familiei tale. Iată ce poți face dacă ajungi în această vară, sau poate chiar la toamnă, la Nisipurile de Aur!

  1. Petrece o zi în parcul acvatic Aquapolis

aquapolis-nisipurile-de-aur

Foto: Instagram

Aquapolis este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Bulgaria și este amplasat în mijlocul pădurii din partea vestică a stațiunii. Acest parc este împărțit în 3 zone: una pentru adulții care vor relaxare, una pentru familiile cu copii, dar și una pentru iubitorii de senzații tari, care vor să se dea pe tobogane de toate dimensiunile. Așadar, Aquapolis nu are cum să nu fie pe gustul tău, indiferent ce preferințe ai avea.

  1. Bucură-te de natură în Parcul Natural “Zlatni Pisaci”

parc-natural-nisipurile-de-aur

Foto: Instagram

Cine spune că la Nisipurile de Aur te poți bucura doar de plajă? Poți petrece o zi în pădurile celui mai mic parc natural din Bulgaria, ale cărui dimensiuni nu depășesc 13 km pătrați. Acesta se poate lăuda cu o floră și faună deosebite, care merită descoperite. Strecoară în programul tău de vacanță, între două zile de plajă și una petrecută în Parcul Natural Nisipurile de Aur și nu vei regreta.

  1. Vizitează Mănăstirea Aladja

Foto: Instagram

Cunoscută și sub denumirea de Mănăstirea Aladzha, aceasta este o construcție medievală săpată în stâncă încă din secolele XII-XIV. Este localizată în zona centrală a Parcului Național Nisipurile de Aur, așa că poate fi vizitată în aceeași zi în care se vizitează parcul.

  1. Descoperă Palatul Regal Euxinograd

palat-euxinograd

Foto: Instagram

La numai 13 minute de mers cu mașina din Nisipurile de Aur către orașul Sfinții Constantin și Elena, vei găsi reședința de vară a familiei regale, construită în timpul domniei Țarului Ferdinand. Considerat o bijuterie arhitecturală, Palatul Regal Euxinograd te va fascina atât prin clădirile sale impunătoare, cât și prin grădinile bine întreținute. Ar fi păcat să nu îl incluzi în itinerarul tău de vacanță dacă ajungi la Nisipurile de Aur.

  1. Plimbă-te prin Parcul Primorski

parc-primorski-nisipurile-de-aur

Foto: Instagram

Parcul Primorski este recomandat în special familiilor cu copii mici, întrucât oferă o mulțime de atracții pe gustul celor mici, însă și adulții pot fi impresionați în mod plăcut de acest parc. În încinta sa se regăsesc un Zoopark, un Terranium și un Aquarium, precum și un Muzeu Naval – intrarea se face contracost, însă tarifele biletelor sunt mai mult decât justificate. Dacă ai de gând să explorezi tot parcul, este bine de știut că acesta se întinde pe o lungime de 7 km de-a lungul Mării Negre, deci vei avea nevoie de o zi întreagă pentru a te bucura pe îndelete de ce are de oferit.

Pentru a ajunge în Parcul Primorski din Nisipirile de Aur va trebui să parcurgi cu mașina o distanță de 15 km, acesta fiind amplasat în Varna.

  1. Joacă mini golf

Foto: Instagram

Aceasta poate fi o activitate de grup foarte amuzantă, mai ales dacă nimeni din grup nu știe să joace mini golf. Terenul de mini golf este împânzit de arbori care oferă umbră, deci poți merge la o partidă de golf chiar și în miezul zilei – temperaturile mari nu vor reprezenta o problemă. Ma mult decât atât, pe timpul zilei terenul de mini golf este liber, așa că distanțarea socială nu va fi greu de menținut.

  1. Savurează o prăjitură într-una dintre cofetăriile de pe faleză

Foto: Instagram

Prăjiturile bulgărești sunt foarte asemănătoare cu cele pe care le găsim în cofetăriile de la noi, deci nu te aștepta la ceva foarte exotic. Vestea bună este, însă, că sunt extrem de gustoase, mai ales dacă sunt servite în compania unei cafele bune. Fă-ți timp pentru o ieșire la cofetărie în timpul vacanței petrecute la Nisipurile de Aur.

Dacă iubești marea, însă îți dorești de la o vacanță mai mult decât să stai la plajă cât este ziua de lungă, stațiunea Nisipurile de Aur ți se va potrivi. Atracțiile turistice de aici sunt pentru toate gusturile și ar fi păcat să rămână nedescoperite. Alternează zilele petrecute la plajă cu cele dedicate vizitării obiectivelor turistice recomandate mai sus și îți garantăm că vei avea o vacanță memorabilă.