,,Impulsul de a călători este unul dintre cele mai optimiste lucruri ale vieţii.” – Agnes Repplier

O călătorie într-o altă țară trebuie planificată amănunțit, iar această etapă poate fi foarte copleșitoare și inevitabil pot apărea greșeli. Iată câteva dintre ele și modul prin care le poți remedia pentru a avea o vacanță reușită și fără griji.

  1. Cheltui foarte mulți bani pe biletele de avion

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face atunci când pleci într-o călătorie este să cheltui foarte mulți bani pe biletele de avion. Prețurile biletelor de avion pot fluctua foarte mult în funcție de perioada în care alegi să călătorești sau cât de devreme le achiziționezi. Pentru a evita situația în care ajungi să dai foarte mulți bani pe bilete, încearcă să le cumperi imediat ce te hotărăști unde vrei să călătorești. Recomandat ar fi să le achiziționezi cu câteva luni înainte pentru a beneficia de cele mai bune oferte. De asemenea, poți folosi diverse aplicații pentru telefon cum ar fi skyscanner, care te va ajuta să găsești cele mai bune oferte pentru tine.

  1. Nu te informezi suficient cu privire la viză

Dacă îți alegi ca destinație de vacanță unde vei avea nevoie de viză pentru a intra în țară, cum ar fi Statele Unite ale Americii, recomandat ar fi să te documentezi foarte bine înainte de a aplica pentru viză. De asemenea, încearcă să te ocupi de acest aspect din timp pentru a nu ajunge în situația în care trebuie să-ți anulezi întreaga vacanță.

În funcție de destinația pe care ți-o alegi, documentează-te foarte bine pe site-urile autorităților și citește cu atenție fiecare detaliu pe care ți-l oferă cu referire la viză.

  1. Îți uiți pașaportul acasă

Chiar dacă te gândești că nu ai putea uita acasă ceva atât de important cum este pașaportul, există totuși posibilitatea ca acest lucru să se întâmple din cauza emoțiilor sau agitației. De aceea, este recomandat ca atunci când îți faci bagajele pentru călătorie, să îți scrii o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Totodată, încearcă să păstrezi documentele personale împreună și într-un loc sigur.

  1. Îți iei prea multe bagaje

Deși tentația de a-ți lua multe haine cu tine în călătorie poate fi mare, încearcă să îți iei cu tine strictul necesar pentru a nu te chinui cu ele și pentru a nu fi nevoit să plătești mulți bani pentru bagaje suplimentare. De asemenea, cu cât îi iei mai puține haine, cu atât vei avea mai mult spațiu pentru noi cumpărături.

  1. Nu îți rezervi suficient timp între zboruri

Asigură-te că îți rezervi mai mult timp între zboruri atunci când ai escală. Zborurile pot fi imprevizibile și nu vrei să ajungi în situația în care să pierzi unul din zboruri sau să să alegi prin aeroport. De aceea, este recomandat să îți rezervi zborurile în așa fel încât să ai mult timp între ele. Un alt benefiu este că, dacă ai câteva ore bune între zboruri, ai timp să vizitezi și orașul în care faci escală.

  1. Nu îți cumperi asigurare de călătorie

Asigurările de călătorie sunt foarte utile deoarece acestea acoperă taxele de anulare, în situația în care nu mai poți pleca în vacanță sau la întalnirea de afaceri. Astfel, vei economisi mai mulți bani. Unele dintre ele pot acoperi și cheltuieli medicale sau alte asemenea.

  1. Nu îți verifici rezervările înainte să pleci în călătorie

O altă greșeală pe care o poți face atunci când pleci în vacanță este să nu verifici înainte de a pleca, rezervările de cazare pe care le-ai făcut. Inevitabil pot apărea probleme, așa că asigură-te că ai verificat de două ori înainte să pleci de acasă dacă ai totul în regulă.