Sunt câteva destinații turistice din lume care își revin spectaculos în 2019, după dezastre naturale, atacuri teroriste sau crize economice dificile, și vor fi gazdele unor evenimente memorabile, presărate de istorie. Pentru că nu vrem să le ratezi, ți-am pregătit o listă cu destinații turistice 2019 în care să mergi în următoarea ta vacanță!

  1. Germania

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, capitala Germaniei se va transforma într-o imensă scenă în aer liber. Orașul sărbătorește acest eveniment cu o serie de exponate, spectacole și rute demne de colindat. Frumusețea naturală, cultura și istoria sunt cele mai bune atribute care pot descrie chintesența unei vacanțe în Germania. Vizitează satele mici, orașele istorice, fotografiază munții magnifici și pădurile încântătoare în turul tău prin această țară. Nu rata Poarta Brandenburg, Zidul Berlinului, Catedrala gotică Cologne, Valea Rinului, Pădurea Neagră.

  1. Egipt

Egiptul pregătește deschiderea noului Mare Muzeu Egiptean, o clădire de 117 hectare construită în viziunea vechilor piramide din Giza, care urmează a fi inaugurată în 2020. Mai mult de 43.000 de artefacte – inclusiv mumii, măști, sandale și trăsuri – au fost returnate Egiptului pentru a se realiza o colecție impresionantă, iar mare parte dintre aceste obiecte provin din mormântul regelui Tutankhamon.

Dacă decizi să incluzi Egiptul pe lista destinațiilor turistice de vizitat în 2019, asigură-te că nu pierzi din vedere piramidele Giza, Valea cu Mormintele Regilor și noul Mare Muzeu Egiptean, unde poți vedea masca de aur a regelui Tutankhamon. De asemenea, rezervă-ți timp și pentru o excursie cu barca pe râul Nil.

  1. Slovenia

Dacă ești în căutarea unor destinații turistice mai noi și mai puțin aglomerate, Slovenia ar putea fi aleasa. În aprilie 2019, se deschide noul traseu de hiking Julian Alps de 186 mile, care leagă satele pitorești și oferă priveliști nemaipomenite asupra Lacului Bled, a bisericii de pe insulă și a castelului medieval. Aici ai ocazia să te bucuri de specialități culinare interesante, cum ar fi jota, un prosciutto din Valea Vipava, sau ștrudelii umpluți cu fructe cultivate local.

  1. Israel

Anul acesta, Israel își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare, iar o ambasadă SUA este pe punctul de a se deschide în Ierusalim. Stai la soare pe o plajă din Tel Aviv, surprinde Marea Moartă în fotografii care-ți vor aduce sute de like-uri pe rețelele sociale și colindă vechile ziduri și alei din Ierusalim.

  1. Turcia

Turcia va avea parte de o revenire spectaculoasă în 2019, întrucât operatorii de turism revin aici, liniile aeriene majore au fost restabilite, iar călătorii își recapătă încrederea în securitatea țării după atacurile teroriste din 2016. Dacă îți iei inima în dinți și vizitezi Turcia, asigură-te că iei la rând moscheile, că îți faci selfie-uri la ruinele antice greco-romane și rătăcești cu orele la bazarele colorate pline de suveniruri încântătoare.

  1. Ecuador

O minune sud-americană, Ecuador este casa vulcanilor, a coastei tropicale și a Pădurii Amazoniene, care adună anual milioane de turiști. Dacă ajungi în Ecuador, ai ocazia să vezi cu ochii tăi uriașa broască țestoasă Galapagos, stația de cercetare Charles Darwin și să te aventurezi pe un iaht într-un tur de neuitat.

  1. Etiopia

În ultimii ani, Etiopia și-a îmbogățit infrastructura cu un nou sistem feroviar mai ușor, cu o autostradă super și cu zboruri suplimentare de intrare. Țara și-a făcut treptat un nume în turismul de lux, iar optimismul este în aer de când acordul de pace între Etiopia și Eritrea a fost semnat.

Odată ajuns aici, vizitează civilizațiile antice în tururile organizate, unde ai ocazia să pășești în fortărețe antice, descoperă biserici sculptate în piatră, morminte vechi, dar și piețe în care poți da ceva la schimb pentru a cumpăra altceva. Dacă vrei să ieși din oraș, explorează sălbăticia din savană, aventurează-te pe munți sau în deșerturi apropiate, ori în văi luxuriante.

Sperăm că aceste destinații turistice ți-au stârnit curiozitatea și că le pune pe lista locurilor pe care ai de gând să le vizitezi anul acesta.