Padova este o comună situată în regiunea Veneto din nord-estul Italiei, bogată în istorie și atracții de invidiat.

Totodată, este și orașul în care a luat naștere una dintre cele mai bune cafele din Italia: Vescovi. În 1927, Gino Vescovi visa să creeze o rețeta cafelei perfecte. În 1933, blendul creat de Gino Vescovi a câștigat Medalia de Aur la Expoziția din Londra.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea privind orașul Padova, trebuie să știi că acesta reprezintă și o destinație turistică formidabilă, oferind o selecție bogată de clădiri istorice, grădini uimitoare și muzee interesante. În continuare, îți prezentăm o listă a atracțiilor turistice pe care să le bifezi în următorul city-break în Padova!

  1. Bazilica di Sant’Antonio

Este cu siguranță punctul culminant al orașului, o clădire care se face remarcată de îndată atunci când ajungi în centrul istoric vechi din Padova.

Construită inițial în anii 1200, bazilica afișează o mulțime de stiluri arhitecturale diferite: arcuri și detalii complexe înconjoară ușa principală, iar cele 8 domuri distincte ce se ridică deasupra zidurilor împreună cu o serie de turnuri încântătoare sunt adevăratul miracol al acestei clădiri sfinte.

În interior, detaliile sunt pur și simplu uimitoare – frescele și operele de artă frumos colorate acoperă literalmente fiecare centimetru al bazilicii, împreună cu diverse sculpturi de marmură.

  1. Piazza dei Signori

Una dintre piețele principale din centrul istoric al Padovei, Piazza dei Signori servește drept unul dintre locurile centrale de adunare din oraș, și a fost locația multor sărbători civile și turnee de-a lungul anilor.  Construită în secolul al XIV-lea, piața este plină de detalii medievale și renascentiste care abia așteaptă să fie fotografiate.

  1. Palazzo della Ragione

O primărie imensă, aflată în centrul Piazza della Frutta și considerată icoana orașului Padova, construită între anii 1172 și 1219, Palazzo della Ragione a fost punctul central al diverselor ceremonii civile și instanțe judecătorești.

În interiorul sălii se află o cameră spațioasă, decorată cu o serie de fresce colorate realizate de Nicolo Miretto și Stefano da Ferrara. Sute de fresce individuale aliniază zidurile și prezintă diferite povești alegorice și evenimente istorice.

  1. Orto Botanico

Este o grădină botanică mică, însă cu adevărat captivantă datorită colecției interesante de plante, vegetație, ierburi și copaci. Realizată în 1545, este una dintre cele mai vechi grădini botanice existente, care în trecut a servit drept centru de învățare pentru studenții de la facultate. Aici poți descoperi sere moderne cu o multitudine de specii diferite de plante.

  1. Canalul Brenta

Creat în secolul al XV-lea, acesta a fost construit pentru a servi extinderii rutelor comerciale dintre Veneția și orașele mai mari ale Italiei, situate în nord. O excursie cu barca pe canalul Brenta îți va aduce în atenție o varietate de case frumoase și vile impunătoare, cum ar fi Villa Foscari și Villa Pisani. Priveliștea este cu adevărat uimitoare, îți garantăm.

  1. Musei Civici

Acest complex de muzee și clădiri istorice este situat în Giardini dell’Arena și dispune de două muzee principale și fabulosul Cappella degli Scrovegini. Galeriile de artă de aici includ picturile sublime ale unor artiști renascentiști precum Titia, Giotto, Bellini și Veronese. Colecția este considerată unul dintre cele mai bune exemple de artă venețiană din secolele XII-XIX din Italia.

Pe lângă operele de artă, aici există și o colecție de artefacte istorice din diferite epoci, incluzând epocile pre-romane, grecești antice și etrusce.

  1. Giardini dell’Arena

Localizată în partea de nord a centrului istoric din Padova, Giardini dell’Arena este un loc plăcut pe care-l poți explora și în care te poți relaxa. Acest parc are numeroase zone umbrite de copaci și plante încântătoare și este presărat cu poteci care creează o atmosferă propice plimbărilor. Este locul perfect în care îți poți reîncărca bateriile.

Acum că ai o privire mai clară asupra potențialului turistic din Padova, sperăm că dacă vei ajunge pe acolo, te vei delecta și cu o cafea Vescovi excelentă, al cărui gust intens te va cuceri din prima.