,,Călătoriile te transformă într-o persoană modestă. Pentru că îți dai seama de locul mărunt pe care îl ocupi în lume.”- Gustave Flaubert

Călătoriile reprezintă cea mai frumoasă metodă de stimulare a creativității, de descoperire a sinelui și de dezvoltare personală. De altfel, este o oportunitate să cunoști oameni și culturi noi. Întodeauna dintr-o călătorie te vei întoarce mai bogat și mai împlinit. Noi îți lăsăm o lista de beneficii pe care le pot avea calatoriile asupra ta:

1.Călătoriile îți stimulează creativitatea. 

Cei de la Școala de Afaceri Columbia și INSEAD au făcut un studiu și au observat că experiențele multiple în străinătate contribuie foarte mult la dezvoltarea abilităților unei persoane atât la în ceea ce privește gândirea, cât și acele abilități necesare avansării în carieră. „Experienţele străine cresc atât flexibilitatea cognitivă, cât și profunzimea și caracterul integrator al gândirii, capacitatea de a face conexiuni profunde între forme disparate. Procesul critic cheie este angajamentul, imersiunea și adaptarea multiculturală. Cineva care trăiește în străinătate și nu se implică în cultura locală va avea parte de o stimulare mai mică a creativităţii, faţă de cineva care călătorește în străinătate și se implică în mediul local”, a declarat profesorul Adam Galinksky, pentru The Atlantic.

2.  Călătoriile te ajută să te dezvolți pe plan personal.

 Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea „Friedrich Schiller” din Germania, arată cum călătoriile ajută foarte mult la dezvoltarea personală a unui om. „Participanţii care au petrecut timp în străinătate au avut un avantaj în ce privește dezvoltarea personalităţii, de exemplu în direcţia deschiderii personale și a stabilităţii emoţionale. S-a ajuns la această concluzie prin compararea cu un grup de control, chiar și când au fost luate în calcul diferenţele de personalitate”, a explicat Julia Zimmermann.

3. Dintr-o călătorie te vei întoarce mereu mai bogat.

Atunci când călătorești ai șansa să cunoști limbi noi, culturi, tradiții diferite.  De asemenea, ai contact cu diferiți oameni de la care poți învăța ceva nou. Poți descoperi mâncăruri locale și să le compari cu cele experimentate până atunci. De aceea, o călătorie mereu îți va schimba viața și te va face o persoană mai bună și mai bogată spritual, sufletește și chiar cultural.

4. Călătoriile îți oferă o nouă perspectivă asupra vieții și asupra celor din jurul tău.

Doctorul Galinsky arată, într-un alt studiu realizat, că „Am descoperit că, atunci când oamenii au trăit experienţa călătoriei în alte ţări, a crescut ceea ce se numește «încrederea generalizată», sau credinţa lor generală, în umanitate. Când ne implicăm în alte culturi începem să avem experienţe cu oameni diferiţi și observăm că majoritatea oamenilor ne tratează în moduri similare. Acest lucru produce o creștere a încrederii”.

 5. Călătoriile te ajută să treci mai ușor peste obstacole.

S-a obervat faptul că oamenii care călătoresc sunt mult mai stimulați în a găsi rapid soluții și mult mai deschiși la minte. Acestora le este foarte ușor să se adapteze unor noi situații și să treacă rapid peste orice obstacol ar întâmpina.

6. Te ajută să te descoperi pe tine cu adevărat.

Cu cât călătorești mai mult și ai contact cu diverși oameni, culturi și chiar stiluri de viață, cu atât poți fi mai conștient de ceea ce îți place. Poți să îți găsești locul în care simți cu adevărat că aparții și îți dai seama de ce așteptări ai de la viață și de la viitorul pe care urmează să ți-l construiești.

„Toate călătoriile au un avantaj. Dacă o persoană călătorește într-o țară mai dezvoltată, învață să își îmbunătățească mediul. În cealaltă extremă, dacă drumurile merg spre mai rău, va învăța să-și aprecieze mai mult țara mamă.”-Samuel Johnson