Cum iarna a ajuns deja în toate orașele din Europa, iar vacanța se apropie cu pași repezi, o listă cu 5 orașe de poveste care merită vizitate în perioada iernii este oportună pentru toți pasionații de călătorie și în special pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De la orașele magice prin deocrațiunile splendide și spiritul Crăciunului redat de evenimentele organizate de localnici, până la spectacolul inedit dat de luminile naturii, în special cele nordice, iată locațiile ideale pentru a petrece o vacanță de basm:

Rovaniemi, Finlanda

Sursa: Pinterest

Rovaniemi, cunoscut și sub denumirea de “Sediul lui Moș Crăciun” sau “Orașul Crăciunului”, este un loc fascinant și totodată cel mai nordic punct din Finlanda. În perioada sărbătorilor, străduțele orașului se transformă într-un spectacol al luminilor colorate, fiind decorat într-un stil aparte, ca de basm. Brazii încărcați de zăpadă, săniile trase de reni subliniază și mai mult ideea de sărbătoare și creează o imagine de Crăciun reprezentativă.

Popularitatea orașului a crescut semnificativ în ultimii ani datorită evenimentelor menite să aducă spiritul Crăciunului în sufletele tuturor vizitatorilor. Comercianții de pretutindeni expun diverse obiecte   special aduse pentru a aduce și mai mult magia Crăciunului.

Oficiul Poștal Central al lui Moș Crăciun este de departe locul care atrage atenția tuturor turiștilor, în special a copiilor, deoarece acesta este locul în care ajung scrisori către Moș Crăciun din întreaga lume. Spațiul interior, destul de larg, este decorat cu desene, iar pe rafturi sunt așezate cu grijă mii de scrisori realizate cu atenție de către copii.

Abisko, Suedia

Sursa: Pinterest

Parcul Național Abisko este un parc național în partea de nord a Suediei, în municipiul Kiruna, situat la vest de satul Abisko, nu departe de granița norvegiană. Parcul are o întindere de 77 km pătrați și este cunoscut pentru frumusețea sa virgină și pentru viața sălbatică din nord.

Parcul pătrunde cu mai bine de 200 de kilometri în interiorului Cercului Arctic, în elipsoida aurorală, o zonă aparte, unde sunt șanse mari să fie vazută Aurora Boreală.

Copenhaga, Danemarca

Sursa: Pinterest

Copenhaga este cel mai mare oraș din Scandinavia și totodată capitala statului nordic Danemarca, ocupând un loc strategic pe coasta de est a Mării Baltice.

Copenhaga este o capitală europeană de dimensiuni reduse, oricine putând parcurge pe jos orașul, de la un capăt la celălalt, în aproximativ o oră. Turiștii au început să fie atrași din ce în ce mai mult de acest oraș datorită croazierelor organizate pe Marea Baltică.

Orașul are un farmec aparte datorită arhitecturii sale avangardiste, a străzilor înguste medievale și a canalelor pitorești din ChristianshavnCopenhaga se transformă într-un loc magic de Crăciun, când orașul este acoperit de zăpadă și capătă un aspect ca de basm.

De asemenea, atracțiile principale pentru copii sunt reprezentate de parcul Tivoli și parcurile de distracții care redau poveștile lui Hans Christian Andersen.

Innsbruck, Austria

Sursa: Pinterest

Innsbruck este capitala Tirolului, un oraș impresionant localizat pe culmile înzăpezite ale Alpilor. A fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă de două ori, în 1964 și 1976.

Frumusețea orașului este redată de armonia dintre noile clădiri și cele vechi, în stil Gotic, Baroc și Renascentist. Innsbruck este considerat inima munților Alpi , reprezentând destinația ideală pentru pasionații de călătorii, în special a iubitorilor de natură, artă, istorie și aventură.

Orașul a devenit celebru în lume pentru sporturile de iarnă, punând la dispoziția turiștilor 5 pârtii de schi, la standarde olimpice. Pe lânga a fi un oraș medieval, ce se mândrește cu statutul de stațiune turistică, Innsbruck este și unul dintre cele mai mari centre universitare din Austria.

Bergen, Norvegia

Sursa: Pinterest

Fosta capitală a Norvegiei și al doilea oraș ca mărime din țară, Bergen, este situat între 7 munți, motiv pentru care ploaia este prezentă în aproximativ 240 de zile pe an. Orașul este cunoscut pentru rețeaua feroviară dezvoltată și pentru peisajele spendide care îți taie respirația.

Munții înalți acoperiți de zăpadă și fiordurile spectaculoase, specifice Norvegiei, fac ca Bergen să fie căutat de toți pasionații de natură. Unul dintre cele mai faimoase locuri ale acestui oraș este piața de pește, cunoscută nu doar pentru varitatea de pește proaspăt, ci și pentru faptul ca totul este preparat pe loc în numeroase feluri apetisante. Printre felurile regăsite aici și pescuite din Marea Nordului se află: somon, rechin, creveți si chiar balenă. Un alt tip de carne neobișnuit si specific locului este cea de ren sau de elan.

Panorama impresionantă a orașului se poate observa cel mai bine de pe cunoscutul munte Floyen, după o minunată drumeție alături de iubitorii de aventură.