Conceptul de glamping este pe zi ce trece mai apreciat și în România, mai ales pe timp de pandemie, când ni se recomandă să păstrăm distanța socială, chiar dacă plecăm în vacanță.

Înainte de toate, hai să vorbim puțin despre ce înseamnă glamping-ul și despre motivele pentru care ai putea alege un asemenea loc pentru vacanța de vară și nu numai. Glampingul este un camping care se vrea a fi glam – de aici și numele. Concret, este un camping care îți permite să te bucuri de natură în proporție de 100%, însă totodată îți oferă confortul de care beneficiezi într-o vacanță la hotel. Așadar, te poți caza în corturi deja montate, foarte spațioase, care sunt dotate cu paturi obișnuite, cu prize și lumini, ba chiar cu șemineuri și terase mari. Bineînțeles, toaletele și dușurile sunt la comun, la fel și terasa ori restaurantul în care se servește masa. Glamping-urile sunt amplasate în sânul naturii, pe culmi montane ori la malul mării, în mijlocul pădurii, sub cerul înstelat.

5 motive pentru care să îți petreci vacanța într-un glamping în România anul acesta

  1. Poți limita interacțiunea cu alte persoane. Corturile din glamping-uri sunt așezate la o distanță destul de mare unul de celălalt, ceea ce însemană că îți permit să te bucuri de intimitate. Din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19, glamping-urile au luat o serie de măsuri precum reducerea numărului de persoane cazate, servirea mesei pe terasa fiecărui cort, nu pe terasa comună, ori dotarea spațiilor comune cu substanțe dezinfectante. Așadar, cu precauție sporită, poți petrece o vacanță în glamping fără griji și fără să te expui unui risc major de infectare cu noul coronavirus.
  2. Te vei bucura din plin de natură. Oricât de multe drumeții ai face în aer liber, nicio vacanță petrecută la hotel sau la pensiune nu îți va oferi prilejul de a te conecta non-stop la natură. Practic, vacanța petrecută în glamping este o vacanță petrecută sub cerul înstelat.
  3. Te vei simți liber. Faptul că dormi într-un cort, sub cerul liber, îți oferă o libertate aparte, pe care o vei aprecia mai mult ca niciodată după lunile petrecute în casă, din cauza autoizolării ori carantinei.
  4. Vei trăi o experiență inedită. Mai mult ca sigur, de-a lungul vieții, ai experimentat vacanța la hotel, la pensiune la cabana și chiar și în camping, însă glamping-ul este un concept destul de nou așa că probabil nu te-ai bucurat până acum de o asemenea experiență.
  5. Te vei bucura de liniște. În glamping liniștea este cuvântul cheie. De cele mai multe ori, glamping-urile nu sunt amplasate în stațiuni, ci dimpotrivă, sunt localizate în locuri pustii, departe de agitația specifică așezărilor umane. Dacă vrei o vacanță liniștită, în care să îți poți pune ordine în gânduri, ia în calcul experiența unui camping glam.

5 glamping-uri în România, a căror frumusețe îți taie răsuflarea

1.Ursa Mică Glamping Resort

Foto: Facebook

Amplasat între Masivul Bucegi și Munții Piatra Craiului, glamping-ul Ursa Mică se poate lăuda cu peisaje care îți taie răsuflarea. Corturile glam sunt foarte spațioase, dotate cu șemineu, dar și cu piese de mobilier, oferindu-ți confortul unei camere complet utilate. Dimineața îți poți savura cafeaua pe terasa din fața cortului, prânzul ți-l poți petrece în drumeție pe munte, iar la orele amiezii te poți relaxa în ciubărul din glamping.

Ursa Mică Glamping Resort se află la un drum cu mașina de cel mult 3 ore dacă pleci din București. Mai exact, vei găsi acest loc minunat de-a lungul culoarului Rucăr-Bran.

2. Green Camp Glamping

Foto: Facebook

Green Camp este un glamping ideal pentru iubitorii de aventură. Asta pentru că oferă turiștilor oportunitatea de a încerca tot felul de activități, începând de la rafting pe râul Buzăului, până la plimbări cu caiacul pe Lacul Siriu ori drumeții în Munții Buzăului.

Acest glamping se află pe raza localității Vadu Oii, în apropierea orașului Nehoiu. Dacă pleci din București, în mai puțin de 3 ore și jumătate te poți caza în cortul tău de lux. Bineînțeles, mesele servite în glamping sunt preparate zilnic de gospodine cu experiență, din ingrediente locale, procurate de la fermele din zonă.

3. Sunrise Glamping Retreat

Foto: Facebook

În apropiere de Transfăgărășan, în localitatea Brăduleț din Argeș, se află un alt glamping care merită descoperit: Sunrise Glamping Retreat. Cu corturi de 2,3 și chiar 4 persoane, acest glamping se mândrește cu o priveliște de neegalat asupra Munților Făgăraș. Pentru cei care își doresc o vacanță în inima naturii, însă în confort deplin, glamping-ul acesta pune la dispoziție și 2 corturi luxury, cu capacitate de 4 persoane, care au baie proprie.

Dacă punctul de plecare în vacanță este București, nu vei pierde mai mult de 2 ore și jumătate, maximum 3 ore, pe drum, acest camping luxos fiind foarte aproape de orașul Curtea de Argeș, la mai puțin de 170 km de Capitală.

4. Camping Fain

Foto: Facebook

Are corturi demne de glamping, însă se numește camping pentru că are o caracteristică aparte: în camping Fain nu ai mesele incluse, ci ai la dispoziție o bucătărie în aer liber complet utilată, două zone de barbeque, precum și două zone pentru prepararea bucatelor la ceaun. Așadar, aici te gospodărești singur.

Însă noaptea ți-o poți petrece într-unul dintre corturile de 2, 3 sau 4 persoane, mobilate și dotate cu energie electrică, ori în cortul bubble tent, transparent, din care poți admira stalele chiar din pat, înainte de culcare.

Camping Fain se află în Lunca Bradului, județul Mureș, adică la o distanță mai mare decât cele prezentate mai sus. Însă să fii sigur că merită să bați un drum de 6 ore cu mașina pentru a petrece câteva zile aici, izolat de toți și toate.

5. Nomadia Glamping Retreat

Foto: Facebook

Iubitorii de mare pot experimenta și ei vacanța în glamping, pentru că există un asemenea loc și pe litoralul românesc. Nomadia Glamping Retreat este cel mai glam dintre toate cele menționate mai sus, fiind mobilat cu piese vintage, din lemn natural, cu paturi uriașe și covoare persane care te transpun cu ușurință în alte timpuri și pe alte meleaguri, mult mai orientale.

Corturile luxoase se află într-o pădure sălbatică de pe malul plajei din Tuzla și asigură o experiență uimitoare. Din București până în acest glamping nu vei face mai mult de 3 ore.

Vacanța petrecută în glamping în România va fi una memorabilă atât pentru tine, cât și pentru cei dragi. Nu mai sta pe gânduri, alege un loc potrivit pentru tine și grupul tău de prieteni și fă rezervările înainte ca locurile să se ocupe. Nu uita să pui în bagaj și aparatul foto, pentru că vei avea ce să imortalizezi, iar camera telefonului nu te va mulțumi în totalitate.