Un adevărat iubitor de călătorii este mereu într-o continuă căutare de destinații noi și fermecătoare. Filmele sunt unele dintre cele mai bune surse de inspirație în acest sens, pentru că au puterea de a ne teleporta în cele mai frumoase colțuri ale lumii. Noi am pregătit o listă de cinci filme despre călătorii care să te inspire pentru următoarea ta vacanță.

1.Rătăciți printre cuvinte (2003)

Rătăciți printre cuvinte (Lost in Translation) oferă povestea a doi americani, Bob Harris și Charlotte care se cunosc întâmplător în Tokyo și între care se înfiripă o relație de prietenie cu multe momente amuzante. În timp ce Bob este o vedetă de cinema care se află în Tokyo pentru a filma o reclama la whiskey, Charlotte este o tânără care își urmează soțul acolo unde munca îl poartă. Povestea celor doi este una interesantă și dezvăluie farmecul calatoriilor într-o țară necunoscută și ce amintiri memorabile îți pot aduce.

2. Plaja (2000)

Plaja (The Beach) îl are ca actor principal pe Leonardo Dicaprio în rolul unui tănăr care pornește într-o aventură în explorarea unei insule spectaculoase. Peisajele fermecătoare oferite de pădurile tropicale care, împreună cu stâncile imense, ascund cele mai frumoase plaje, te vor face să îți rezervi de pe acum un bilet de avion spre Thailanda.

3. În sălbăticie (2007)

În sălbăticie (Into the Wild) este povestea adevărată a unui proaspăt student de facultate, Christopher McCandless,  care decide să rupă legăturile cu familia sa și să pornească într-o aventură spre Alaska. În drumul său ajunge să cunoască o mulțime de oameni a căror povești de viață sunt absolut captivante. Odată ajuns la destinație, tănărul decide să își ardă ultimii bani pe care ii avea si să se descurce singur în sălbăticie, hrănindu-se cu diverse rădăcini.  În sălbăticie este un film despre călătorie și despre experiențele pe care ți le poate oferi o astfel de aventură extremă. 

4. Baraka (1992)

Regizorul Ron Fricke a străbătut 24 de țări cu aparatul său foto pentru a surprinde priveliști și oameni. Unele dintre acestea sunt fermecătoare, altele sunt terifiante. Acest film este un adevărat documentar care surprinde diverse ipostaze ale naturii, ale oamenilor, ale culturii sau ale ritualurilor. 

,,Oameni care se roagă dimineața, vulcani, călugări rostind o incantație, cascade, păduri, indigeni care își pictează tot corpul. Imagini ale sărăciei. Orașe, fabrici, natură distrusă de explozii si mine de teren. Un râu sacru în care se scaldă pelerinii si unde ard ruguri funerare. Rugăciune. Natură. Un călugăr trage un clopot imens.”

5.  Șapte ani în Tibet (1997)

Șapte ani în Tibet (Seven Years in Tibet) îl are în rolul principal pe Brad Pitt care îl interpretează pe Heinrich Harrer, un alpinist arogant și o personalitate a propagandei naziste. El decide să își părăsească familia pentru a porni într-o călătorie în Himalaya. Această călătorie ia o direcție cu totul neașteptată în momentul în care ajunge în orașul sfânt Lhasa din Tibet. Mai mult decât atât, Harrer are șansa de a-l cunoaște pe tănărul Dalai Lama. Prietenia care se leagă între cei doi îi oferă alpinistului o aventură spirituală mai încântătoare decât cucerirea vârfului Himalaya.

Filmul este ecranizarea romanului autobiografic aparținând lui Henrich Harrer, carte ce a fost vândută în peste 60 de milioane de exemplare.