Malta este o destinațiefermecătoare din zona mediteraneană, ideală pentru cei care vor să se bucure de un peisaj istoric cu tente exotice. Te lăsăm să te convingi singur de cât de mult te poate cuceri Malta prin următoarele atracții turistice din zonă:

  1. Valletta

Valletta este capitala Maltei și are o semnificație istorică copleșitoare. Orașul mai este cunoscut și sub numele de II-Belt și este situat în partea centrală a insulei malteze. Peisajul este unul predominant istoric, unde întâlnești clădiri în stilul baroc și chiar unele cu tente de neoclassicism. 

Una dintre cele mai importante atracții turistice este reprezentată de Catedrala Sfântul Ioan unde poți găsi singura operă de artă a lui Michelangelo care este și semnată. 

2. Orașul medieval Mdina

Se spune că orașul Mdina ar fi unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa. Fosta capitala a Maltlei se află la o distanță de aproximativ 10 kilometri de Valleta și poți ajunge cu autobuzul care poate fi luat din orice stațiune sau oraș din Malta. Odată ce ajungi in Mdina vei simți că intri într-un oraș poveste care este gata să îți prezinte istoria acelui loc. Este un adevărat tezaur de palate și castele care abia așteaptă să fie descoperit. Una dintre cele mai mari atracții turistice din acest loc este Catedrala Saint Paul, o clădire construită în stil baroc de arhitectul maltez Lorenzo Gafa. 

3. Satul lui Popeye

Localitatea aflată în nord-vestul insulei Malta, a fost construită în 1980 ca platou de filmare pentru filmul Popeye, în care rolul principal l-a avut Robin Williams. În prezent, a devenit un adevărat muzeu în aer liber cu numeroase atracții și activități, care primește anual o mulțime de turiști. Există chiar si un oraș al lui Moș Crăciun amenajat special pentru copii.

4. Golful de aur

Situat în nord-vestul Maltei, Golful de aur, este una dintre puținele destinații în care te poți bucura de plajă cu nisip. Un alt avantaj este că se află departe de trafic, astfel că este o destinație potrivită pentru cei care vor să se relaxeze și să-și încarce bateriile. Peisajul este unul absolut fermecător și dacă ai norocul să prinzi apusul vei afla de ce este numit Golful de Aur.

5. Satul Marsaxlokk

 Marsaxlokk este un sat pescăresc care oferă un frumos tablou viu-colorat, datorat bărcilor malteze multicolore numite luzzu. Acestea sunt un adevărat simbol al Maltei și fiecare din ele are pictat ochiul lui Osiris pentru a le proteja de orice pericol. 

Dacă ai norocul să vizitezi acest sat duminica, vei putea lua parte la numeroasele târguri tradiționale unde te poți înfructa din bunătățile pescărești locale.