De Crăciun vrei să pleci cu toți cei dragi într-o vacanță binemeritată și memorabilă? Iată care sunt cele mai potrivite destinații pentru Crăciun!

Crăciunul este cea mai iubită sărbătoare din an, nu numai datorită semnificației creștine pe care o are, ci și pentru că este ziua din an în care familia se reunește și oamenii își fac timp pentru cei dragi. Bine, și cadourile aduse de Moș Crăciun au un aport major, trebuie să recunoaștem.
Profită de această sărbătoare importantă pentru a pleca cu familia într-un loc aparte, în care să celebrați cum se cuvine această perioadă magică.

Destinații pentru Crăciun, potrivite pentru familii

Crăciunul în New York, SUA

Dacă bugetul nu reprezintă o problemă pentru tine, atunci New York este o destinație ideală pentru a petrece o vacanță de Crăciun. În mod cert există și în familia ta tradiția anuală de a viziona, an de an, filmul “Singur acasă 2 – Pierdut în New York”. Așadar, știi cât de impresionant este New York-ul în perioada sărbătorilor de iarnă. Celebrul Central Park și patinoarul din incinta sa, principalele bulevarde decorate cu luminițe colorate, vitrinele tematice ale marilor magazine precum și atmosfera festivă din Times Square fac din acest oraș unul extrem de potrivit pentru sărbătorirea Crăciunului în familie.
Costurile sunt pe măsură așa că asigură-te că faci rezervările din timp, pentru a economisi puțin.

Crăciunul în Colmar, Franța

Orașul din estul Franței, regiunea Alsacia, celebrează Crăciunul în stil mare de peste 20 de ani. Arhitectura deosebită, atmosfera medievală și Târgurile de Crăciun care durează 6 săptămâni fac din Colmar orașul lui Moș Crăciun.
În Colmar se organizează anual 5 târguri de Crăciun, iar pentru a ajunge de la unul la celălalt va trebui să parcurgi drumul printr-un labirint deosebit de străduțe înguste, iluminate cu instalații de Crăciun și împânzite cu case ce par din alte timpuri.
Fiecare dintre aceste târguri de Crăciun este organizat precum un sat în miniatură și oferă vizitatorilor oportunitatea de a interacționa cu meșteri tradiționali din toată Alsacia. Turiștii au prilejul de a participa la ateliere de făcut jucării, la concerte și spectacole, dar și le degustări de vinuri și tururi ghidate ale muzeelor – așadar, întreaga familie va fi mulțumită, de la mic la mare.

Crăciunul în Malaga

Oraș port din Andaluzia, Malaga este situat pe Costa del Sol, care face parte din coasta Mării Mediterane. Temperaturile oscilează între 13 și 18 grade Celsius în perioada Crăciunului în Malaga, așa că dacă tu și ai tăi nu vă dați în vânt după zilele geroase de iarnă, aceasta este o destinație mai mult decât potrivită.
În ciuda vremii mult mai blânde, care ne duce cu gândul mai degrabă la o primăvară sau o toamnă târzie, atmosfera în Malaga în luna decembrie este una specifică zilei de Crăciun.
Luminițele de Crăciun de pe Bulevardul Larios fascinează în fiecare an atât locuitorii, cât și turiștii, acestea fiind de-a dreptul impresionante. De asemenea, tot orașul este împânzit de brazi împodobiți și de scene cu Nașterea lui Iisus.
În centrul istoric al orașului, dar și la târgurile de Crăciun și în principalele piețe, au loc și pe timpul zilei, dar și seara, concerte cu colinde și spectacole specifice acestei perioade magice.
O diferență majoră în ceea ce privește tradițiile de Crăciun ale poporului spaniol constă în faptul că Moș Crăciun este înlocuit de Reyes Magos, adică cei trei magi de la răsărit, care aduc cadouri copiilor pe 6 ianuarie, de Bobotează. Așadar, să nu fi surprins că vezi peste tot magi în loc de Moși Crăciun.

Crăciunul în Stuttgart, Germania

Nemții știu cum să celebreze Crăciunul cu fast, așa că o destinație din Germania se va dovedi a fi o alegere inspirată pentru vacanța de Crăciun.
Târgul de Crăciun din Stuttgart este unul cu tradiție, fiind organizat an de an de mai bine de 300 de ani. Acesta este unul dintre cele mai mari, dar și dintre cele mai vechi târguri de iarnă din Europa.
În Stuttgart, de Crăciun, ai ocazia să descoperi un sat tradițional finlandez. Aici vei avea ocazia să bei Glogi – vinul fiert specific finlandez, să mănânci somon gătit la foc, dar și să te bucuri de muzică finlandeză de Crăciun.
O veste bună este că, pe lângă toate târgurile de Crăciun din Stuttgart, ai ocazia de a vizita și alte asemenea târguri, din alte orașe, care se află la numai 15 minute distanță de mers cu trenul. Două exemple de tâguri aflate în proximitate sunt: Ludwugsburg Baroque Market și Esslingen Medieval Market.
Un alt motiv pentru care această destinație este ideală pentru Crăciunul în familie constă în faptul că aici vei putea să vezi scena Nașterii lui Iisus într-o variantă mult mai aproape de realitate, adică cu animale aduse de la o fermă. Copiii sunt în mod deosebit impresionați de această scenă.

Crăciunul în Cluj, România

Bineînțeles, de pe lista cu destinații pentru Crăciun nu putea să lipsească un oraș din Transilvania. Cu toate că ți se poate părea ciudat să îți petreci vacanța de iarnă într-un oraș din România precum Clujul, te asigurăm că nu vei regreta această alegere.
Clădirile cu iz medieval din centru, piațetele pavate cu piatră și străzile înguste din centrul istoric fac din orașul Cluj unul ce merită explorat, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când este îmbrăcat în haine de sărbătoare.
Târgul de Crăciun de la Cluj te va îmbia cu preparate tradiționale, cu miros de vin fiert și cu o sumedenie de cadouri deosebite pentru cei dragi. Atelierele lui Moș Crăciun, patinoarul și concertele cu colinde vor bucura atât adulții, cât și copiii, așa că toată familia va fi fericită.