Atunci când ne planificăm o călătorie cei mai mulți dintre noi avem doar două opțiuni de transport: avion sau mașina personală. Deși acestea două sunt cele mai rapide, în cazul avionului, sau cele mai intime, în cazul mașinii personale, nu ar trebui să uităm de frumusețea de a călători cu trenul. Aceasta din urmă este una dintre cele mai ieftine opțiuni de a călători și îți poate oferi o experiență unică. 

Noi ți-am pregătit o listă de 5 destinații spectaculoase care te vor îndemna să pleci în următoarea călătorie cu trenul. 

  1. Linia West Highland, Marea Britanie

Dacă esti un fan al filmului Harry Potter sau ai auzit de cursa Hogwarts Express, atunci te va încânta acest traseu. Timp de 90 de minute ai ocazia să pornești într-o cursă ce conectează Glasgow și Mallaig.  Peisajele pitorești impresionante te vor face să te simți parte din cărțile lui J. K. Rowling.

2. Calea ferată Darjeeling Himalayan, India

Aceasta este, poate, una dintre cele mai romantice experiențe cu trenul. Traseul te poartă printre păduri de cardamom, cireși, arțari, plantații de ceai și jungle dese. Un adevărat spectacol al naturii de care te poți bucura timp de 8 ore. Cursa pornește din estul Munților Himalaya, Siliguri și se termină în Darajeeling. De asemenea, ai ocazia să te minunezi de priveliștea muntelui Everest și a altor vârfuri are Munților Himalaya.

3. Glacier Express

Glacier Express este pe departe una dintre cele mai spectaculoase curse realizate cu trenul. Punctul de plecare este în St Moritz din Elveția, iar punctul de sosire este Zermatt, Elveția. Pe parcursul traseului, trenul străbate aproximativ 291 de poduri și 91 de tuneluri. Pentru a-ți face o idee de peisajele fermecătoare de care te poți bucura, vizionează  acest video minunat realizat de exploremarco:

4. Ghan

Ghan este un tren de lux din Australia care străbate inima continentului. Traseul pornește din Darwin și se oprește în Adelaide. Aceasta este cu sigurantă una dintre cele mai inedite metode de a explora peisajele frumoase ale continentului australian. 

Iată de ce te poți bucura în această călătorie:

5. Tranzalpine

Acest traseu superb din Noua Zeelandă își are punctul de plecare în Christchurch și se oprește în Greymouth. Aici ai ocazia să te minunezi de cele mai spectaculoase peisjae oferite de Insula Sudică a Noii Zeelande. Cursa durează aproximativ 4 ore, parcurgând o distanță de aproape 224 kilometri.