Franța este una dintre destinațiile turistice care se poziționează în top 5 al celor mai vizitate țări din lume.

Majoritatea turiștilor sunt fascinați de varitatea de peisaje pe care Franța o oferă: orașe mari, cum ar fi Parisul, plaje cunoscute, unele chiar de lux, numeroase muzee și monumente, cadre montane uimitoare și o bogată cultură artistică, culinară, arhitecturală și nu numai.

De asemenea, Franța este cunoscută și pentru calitatea vinurilor pe care le produce, renumite în toată lumea, dar și a bucătăriei franceze, cu cele mai fine brânzeturi.

Cele mai vizitate orașe din Franța sunt:

Paris

Situat pe râul Sena, Parisul este poate cel mai vizitat oraș la nivel mondial, fiind o atracție permanentă pentru amatorii de artă, cultură și gastronomie.

Capitala Franței este una dintre cele mai fascinante și romantice orașe din Europa, un amestec de istorie și modern, plină de atracții turistice splendide. Parisul este anual vizitat de milioane de călători care rămân uimiți de măreția sa.

Nisa

Situată pe coasta de sud-est a Franței, cu deschidere spe Marea Mediterană, Nisa este un loc popular în întreaga lume, și una dintre cele mai vechi așezări din Europa.

Nisa numără peste 4 milioane de vizitatori anual care se bucură de numeroase obiective turistice, precum muzee, teatre, opere sau librării. Pe lânga punctele de interes de mai sus, orașul este căutat mai ales pentru peisajul superb pe care îl oferă Marea Mediterană și pentru plajele excepționale care se găsesc aici.

Lyon

Lyon se află la doar 460 km de capitala Franței și este de o importanță culturală foarte mare, aici aflându-se nenumărate vestigii rămase încă din perioada romană. Este orașul de origine al inventatorilor cinematografiei, frații Lumiere și este vestit pentru pasajele secrete, deschise vizitatorilor, care sunt cunoscute sub denumirea de ,,traboules”.

Bordeaux

Localizat în sud-vestul Franței, Bordeaux este unul dintre cele mai mari porturi din întreaga țară, fiind și al șaselea oraș ca nivel de dezvoltare din Franța. De asemenea, reprezintă cel mai mare centru comercial de vinuri la nivel mondial, aici având loc și cel mai important târg din domeniu, Vinexpo.

Bordeaux este inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO, aici regăsindu-se clădiri impresionante din secolul al XVIII-lea, precum Marele Teatru.

Marsilia

Marsilia este al doilea oraș ca mărime din Franța, fiind așezat pe coasta Mediteranei, motiv pentru care a reușit să se dezvolte foarte mult din punct de vedere turistic și industrial.

Un obiectiv turistic important al acestui oraș este reprezentat de insula Chateau d’lf, care a fost contruită în anul 1524 de către Francois I pentru a fi folosită drept fortăreață. Două sute de ani mai târziu, aceasta a căpătat rolul de închisoare, foarte populară în operele lui Dumas.

Pasionații de gastronomie se pot bucura de o varietate foarte mare de preparate din pește, și nu numai.

Strasbourg

Capitala regiunii Alsacia, Strasbourg, este cea care face legătura între regiunea germană și cea franceză și se bucură de a fi sediul Parlamentului European. 

Turiștii din Strasbourg se pot bucura de o experiență culturală plină de eleganță și modernism, dar și de o bucătărie excepțională.

Cele mai importante atracții turstice politice sunt reprezentate de instituții  precum: Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Parlamentul European.

Pentru pasionații de lectură care aleg să viziteze Franța, alături de atracțiile turistice prezentate mai sus, noi recomandăm și 4 scriitori francezi, respectiv 4 lecturi perfecte pentru o călătorie în una dintre cele mai populare țări din Europa.

Si dacă totul ar începe astăzi? Imaginează-ți: într-o duminică te plimbi în San Francisco pe faleză, când deodată o ghicitoare te prinde de mână ca să-ți citească viitorul în palmă. Amuzat, intri în joc, dar deodată figura ei se crispează și devine lividă. Ceea ce îți spune în final… ai fi preferat să nu afli. Începând din acest moment, nimic nu va mai fi ca înainte și tot ce făceai zi de zi se va schimba. Asta i se întamplă lui Jonathan Cole. Ca urmare a acestei întâlniri tulburătoare, se va trezi purtat într-o aventură a descoperirii de sine, marcată de întâmplări care-i vor schimba radical viziunea asupra vieții. Cu o intrigă ce se bazează pe experiențe științifice reale, romanul lui Gounelle pune într-o lumină nouă existență, așa cum o cunoaștem, și relațiile cu ceilalți, arătându-ne că ne putem construi singuri propria fericire.

Sexologie, pornografie, prostituţie, dildouri… autorii fac un bilanţ al presupusei revoluţii sexuale din ’68. Distanţându-se de maeştrii Gilles Deleuze şi Félix Guattari, ei reabilitează dragostea, acest sentiment burghez, şi denunţă totalitarismul ejaculării. Le Point Ne bucurăm acum de o libertate sexuală uimitoare, în comparaţie cu generaţiile anterioare. Cu toate acestea, nu am desfiinţat lumea antică, în măsura în care cruzimea, durerea, plictiseala în dragoste sunt încă prezente.

Cel mai mic sarut pomenit vreodata, un fel de continuare metaforică a irezistibilului roman Mecanica inimii, își invită cititorul într-o mare de melancolie. Acolo îl așteaptă adevăruri simple și bucurii de nebănuit.

Tocmai scăpați din primul conflict mondial, distruși de un război barbar și inutil, Albert și Eduard înțeleg repede că țara nu poate face nimic pentru ei. Pentru că Franța, care-și glorifică morții, este incapabilă să-i ajute pe surpaviețuitori. Abandonați, condamnați la izolare socială, cei doi prieteni refuză să se lase îngenunchiați de amărăciune și deznădejde. Înfruntând societatea, statul și morala patriotică a epocii, pun la cale o escrocherie de proporții naționale, de o îndrăzneală nemaivăzută și un cinism absolut.

Cărțile pot fi achiziționate de pe: https://www.thebookclub.ro