Pregătești o escapadă la Paris și vrei să te bucuri din plin de această experiență? Află care sunt cele 20 de obiective turistice pe care ar fi păcat să le ratezi, dacă ajungi în boema capitală a Franței.

Orașul Paris este potrivit atât pentru un city break, cât și pentru o vacanță mai lungă, întrucât are o mulțime de lucruri de oferit, pe lângă celebrul Turn Eiffel și Muzeul Luvru. Bineînțeles și aceste două atracții renumite ar trebui vizitate, pentru că nu degeaba se bucură de o asemenea popularitate.

1. Turnul Eiffel este simbolul Parisului și niciun turist nu ar trebui să ocolească acest obiectiv turistic. Cu toate că așteptarea la coada de la intrare poate dura și 3 ore, merită. Priveliștea asupra orașului pe care o ai din acest turn va șterge amintirea timpului îndelungat petrecut la coadă. Dacă vrei să scapi de cozile lungi, poți achiziționa biletele din timp ori poți cumpăra anumite circuite turistice care oferă și posibilitatea de a nu sta la coadă la intrarea în Turnul Eiffel.

Foto: Pinterest

2. Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și cel mai vizitat muzeu de artă din lume. Acesta este găzduit de clădirea istorică a fostului Palat Regal Luvru. Palatul este grandios și poți petrece ore în șir vizitându-l, însă există și tururi de 1-2 ore, în timpul cărora poți vedea elementele cheie precum Gioconda de Leonardo Da Vinci ori Venus din Milo.

Foto: Pinterest

3. Muzeul Orsay este mult mai puțin celebru decât Luvru, însă deține opere de artă cel puțin la fel de importante ca acesta. Găzduit de o clădire impresionantă, ce a fost gară pe vremuri, acest muzeu se mândrește cu cea mai mare colecție de artă impresionistă, care cuprinde lucrări ale lui Monet, Cezanne, Van Gogh, Degas, Gaugin și mulți alții.

Foto: Pinterest

4. Muzeul Rodin a fost deschis în anul 1919, chiar la inițiativa sculptorului francez Auguste Rodin, în incinta hotelului Biron. Artistul a avut aici atelierul și în momentul în care și-a donat întreaga colecție de artă statului francez, a făcut-o cu condiția ca hotelul să se transforme într-un muzeu care să îi găzduiască operele de artă. Nu numai sculpturile lui Rodin fac din acest muzeu unul extrem de apreciat, ci și grădina ce îi aparține, care se întinde pe trei hectare împânzite de trandafiri, fântâni arteziene și sculpturi. Un tur complet al acestui muzeu nu îți va răpi mai mult de 2 ore.

Foto: Pinterest

5. Champs-Elysees, cu ale sale magazine de lux, cafenele și cinematografe, este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase bulevarde din lume. Așadar, dacă ajungi în capitala Franței, ar fi păcat să nu faci o plimbare de-a lungul bulevardului, începând din Place de la Concorde și până la Arcul de Triumf.

Foto: Pinterest

6. Arcul de Triumf merită, de asemenea, o vizită, așa că îți poți încheia plimbarea pe Champs-Elysees cu un tur al acestuia. Terasa de pe Arcul de Triumf este vedeta acestui tur, aceasta oferind o panoramă de poveste asupra orașului. Vei simți că ai Parisul la picioare în timp ce vei admira priveliștea, iar fotografiile făcute de aici vor stârni un val de reacții în social media.

Foto: Pinterest

7. Palatul Versailles ar trebui să se regăsească pe lista ta cu locuri de vizitat în Paris. Reședință a regilor Franței (Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea), Versailles este considerat unul dintre cele mai importante monumente ale francezilor. Aici a fost semnat Tratatul de la Versailles, în Galeria Oglinzilor. Începând din anul 1837, impresionanta clădire găzduiește primul muzeu de istorie a Franței.

Foto: Pinterest

8. Grădinile Palatului Versailles sunt vizitate de 6 milioane de oameni anual, iar acest lucru nu este întâmplător. Acestea sunt înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din anul 1979 și pot fi considerate un adevărat muzeu în aer liber, datorită faptului că sunt împânzite de statui, ansambluri sculpturale și fântâni arteziene. Grădinile se întind pe o distanță de 800 de hectare și sunt organizate în jurul unui canal cu apă în formă de cruce, amplasat exact în mijloc.

Foto: Pinterest

9. Pont Neuf (n.r. Podul Nou) este, în ciuda numelui pe care îl are, cel mai vechi pod din Paris. Inaugurat în anul 1607 de către Regele Henric al IV-lea, acest pod își păstrează măreția și în zilele noastre. În timpul vacanței la Paris, fă-ți timp și pentru o plimbare pe el și te vei bucura de o priveliște aparte, cu fluviul Sena în fundal.

Foto: Pinterest

10. Catedrala Notre Dame este una dintre cele mai vechi și grandioase catedrale din lume și este amplasată în centrul orașului, pe Île de la Cite. Monument al arhitecturii gotice, Notre Dame era vizitată de aproximativ 13 milioane de turiști anual. Din păcate, incendiul din luna aprilie a anului 2019 a afectat partea superioară a construcției, vârful acesteia prăbușindu-se. Catedrala se află în lucrări de reablitare și nu poate fi vizitată. Dacă ajungi în Paris, însă, ar fi păcat să nu vezi catedrala măcar de afară.

Foto: Pinterest

11. Saint Chapelle este aflată la doar câteva minute distanță de mers pe jos de Notre Dame. Catedrala Saint Chapelle poate fi vizitată și chiar este indicat să faci asta. Impresionanta construcție ridicată în stil gotic a fost construită cu scopul de a găzdui o părticică din coroana de spini purtată de Iisus Hristos. Ansamblul de vitralii în nuanțe de roșu și albastru fac interiorul acestei capele să fie cu adevărat impresionant și aparte.

Foto: Pinterest

12. Conciergerie, cunoscut și sub denumirea de Palatul Orașului, este primul palat regal ridicat în Paris, care ulterior a fost transformat în închisoare. Acesta se află tot pe Île de la Cite, adică pe Insula Orașului, exact lângă Saint Chapelle, care a fost și capela regală pentru o perioadă. Aici a fost încarcerată Maria Antoaneta, regina Franței, înainte de a fi executată prin ghilotinare, în timpul Revoluției Franceze.

Foto: Pinterest

13. Palatul Luxembourg, construit pentru a servi drept reședință a reginei Mariei de Medici, soția lui Henric al IV-lea al Franței, are o arhitectură aparte. Întrucât regina era de origine italiană, arhitectul a ales să construiască palatul în stil florentin. Deoarece clădirea palatului găzduiește Senatul Francez, aceasta poate fi vizitată numai în anumite zile – luni, vineri și duminică, cu o rezervare făcută în prealabil. Vestea bună este că nu se plătește nicio taxă de vizitare.

Foto: Pinterest

14. Grădinile Luxembourg nu trebuie trecute cu vederea, mai ales dacă vizitezi Palatul. Acestea se întind pe o suprafață de 25 de hectare și se mândresc cu două fântâni arteziene deosebite: una este Fontaine de Medicis, care datează din anul 1624 și este construită în stil baroc, iar cealaltă este Fontaine de l’Observatoire, ridicată în 1873.

Foto: Pinterest

15. Montmarte este cel mai boem cartier al capitalei franceze. Până în anul 1860, Montmarte a fost o comună ce aparținea de departamentul Seine, însă apoi a fost anexată Parisului. Cartierul se află pe un deal a cărui înălțime ajunge la 130 de metri, iar accesul până în vârful său se poate face și cu funicularul, dar și pe o scară cu 222 de trepte. Casele pitorești, cafenelele și aleile șerpuite oferă un farmec aparte acestei zone.

Foto: Pinterest

16. Moulin Rouge, cel mai faimos cabaret din lume, construit în anul 1889, îți oferă posibilitatea de a participa la un spectacol de neuitat. În fiecare seară au loc câte două reprezentații, iar prețul pentru un bilet începe de la 100 de euro. Cabaretul este amplasat în cartierul Montmarte.

Foto: Pinterest

17. Canalul Saint-Martin din Paris este o cale navigabilă îngustă, nu mai lungă de 4,6 km, care însă oferă turiștilor posibilitatea de a se plimba cu barca. De o parte și de alta a malului sunt magazine de suveniruri, buticuri și cafenele, care oferă un iz șic acestei zone.

Foto: Pinterest

18. Angelina este una dintre cele mai iubite patiserii din Paris. Aceasta îndulcește viețile francezilor din 1903, atunci când cofetarul Anton Rumpelmayer, împreună cu fiul său Rene, a pus bazele unei patiserii care purta numele soției celui din urmă. Coco Chanel a fost una dintre clientele fidele ale patiseriei Angelina. Dacă ajungi în Paris, ar fi păcat să nu savurezi aici o ciocolată caldă și un croissant ca la carte.

Foto: Pinterest

19. Crozierele pe Sena îți oferă prilejul de a te bucura de cele mai reușite priveliști pariziene, în timp ce te relaxezi la bordul unui vas. Pentru cele mai reușite fotografii, alege o crozieră la apus.

Foto: Pinterest

20. Galeriile Lafayette sunt locul ideal de shopping pentru pasionații de modă, însă merită văzute și dacă nu te dai în vânt după sesiunile prelungite de cumpărături. Arhitectura deosebită, modul în care sunt decorate în funcție de sezon, precum și încărcătura istorică a acestui centru comercial de lux face din Galeriile Lafayette unul dintre locurile cu care Parisul se mândrește și care merită descoperite de orice turist.

Foto: Pinterest