Milano este unul dintre principalele orașe care excelează în materie de moda și stil, alături de Paris, Londra și New York, însă farmecul său nu se rezumă doar la acest lucru. Dacă vei ajunge acolo, vei descoperi o adevărată bijuterie arhitecturală, plină de istorie și cultură. Descoperă și tu 15 obiective turistice de vizitat în Milano pe care nu trebuie să le ratezi.

1. Domul din Milano

 

Situat în inima orașului, Domul este cunoscut si sub numele de Catedrala Santa Maria Nascente. Este cea mai mare biserică gotică din Italia, iar lucrările pentru finalizarea ei au durat aproape 500 de ani. Turiștii din întreaga lume vin să admire această bijuterie învăluită într-o frumusețe aparte. 

Prețuri:

 • Interiorul catedralei: gratuit
 • Terasă (cu lift): 12 euro
 • Terasă (fără lift): 7 euro
 • Studentii beneficiază de reducere de 50%
 • Copii sub 6 ani: gratuit
 • Persoane cu dezabilități: gratuit

Program:

 • Zilnic între 9:00-19:00
 • 9 mai- 13 septembrie (vineri și sâmbătă): 9:00-22:00
 • 1 ianuarie, 1 mai, 25 decembrie: închis

 2. Fresca ,,Cina cea de taină”

 

View this post on Instagram

 

Um dos motivos para minha ida a Milão: a Última Ceia de Da Vinci (Cenacolo Vinciano). A Igreja Sta Maria delle Grazie foi bombardeada durante a II Guerra, mas a parede onde estava a obra ficou de pé, exposta ao tempo e aguentou 🙏🏼. Passou por restauro e hoje pode ser apreciada na mesma igreja reconstruída (ingressos com bastante antecedência). Imaginar Da Vinci ali pintando… coisas de fã 🥰. Um “must see” na Italia! #cenacolovinciano #leonardodavinci #art #arte #paintings #davincipainting #milano🇮🇹 #milao #milano #italy🇮🇹 #italia #museus #museum #musei #museiitaliani #pittoreitaliano #arteitaliana🇮🇹 #artemilano #milanoarte #loveart #leonardodavincipainting #viajarfazbem #dicasdeviagem #traveltips #viajarépreciso #viajaromundo #amoviajar❤️ #paixaoporviajar #travellovers🌍

A post shared by Ana Bettega (@bettega.ana) on

Biserica gotică din Santa Maria delle Grazie găzduiește una dintre cele mai apreciate opere de artă din lume, și anume faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci, numită ,,Cina cea de taină”. Realizată între anii 1495-1497, fresca reflectă reacțiile celor 12 apostoli în momentul în care Iisus le spune că unul dintre ei îl va trăda. Această capodoperă a stârnit, de-a lungul anilor, numeroase speculații despre anumite mesaje ascunse lăsate de artist în elementele acestei picturi.

Prețuri : 3,50 euro pentru turul ce include ghid.

Program:

 • 9:30 – 15:30: Tur în engleză
 • 10:00 – 16:00: Tur în italiană

Îți recomandăm să îți revervi biletele cu cel puțin câteva luni înainte, deoarece cererea acestora este foarte mare și riști să nu ai posibilitatea să vizitezi această capodoperă.

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Situată in inima orașului, făcând legătura dintre Piazza del Duomo și Piazza della Scala, Galeria Vittorio Emanuele II este o capodoperă a arhitectului Giuseppe Mengoni.  Astăzi este una dintre cele mai renumite destinații de cumpărături din întreaga lume și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Milano. Însă ea impresionează și prin arhitectura fermecătoare. Tavanul din curtea octogonală este împodobit cu mozaicuri ce reprezintă continentele Europa, Asia, Africa și America, iar la capetele coridoarelor se pot observa Agricultura, Știința, Arta și Industria.

Prețuri:

 • Accesul în galerie este gratuit
 • Dacă vrei să servești o cafea bună sau să iei masa la unul din restaurantele din interiorul galeriei, trebuie să te aștepți la prețuri destul de ridicate.

Program: Zilnic între orele 9:00-22:00

4. Castello Sforezsco

Castello Sforezsco este un adevărat centru cultural, admirat atât de locuitorii orașului Milano, cât și de turiștii din întreaga lume. Acesta găzduiește Muzeul del Castello Sforezco, care conține faimoase capodopere arhitecturale, printre care se numără și Pieta Rondanini a lui Michelangelo. Printre colecțiile de artă se numără și diverse opere de istorie muzicală, armuri medievale, iar galeria de imagini găzduiește picturile fermecătoare ale lui Bellini, Correggio, Bergognone, Mantegna, Lotto sau Foppa.

Prețuri:

 • Accesul în castel este gratuit
 • Se percepe o taxă pentru vizitarea muzeelor care oscilează între 15 euro în timpul sezonului și 3 euro în extrasezon.

Program:

 • Muzeele pot fi vizitate de marți până duminică, între orele 9:00-17:30
 • Muzeul este închis în zilele de luni, 25 decembrie, 1 ianuarie, 1 mai și prima zi de Paște

5. La Scala

 

View this post on Instagram

 

#scaladimilano #milano

A post shared by Marco Olivo (@marco_olivo_91) on

Teatrul La Scala din Milano este unul dintre cele mai renumite teatre din lume, găzduind, de-a lungul timpului, numeroase spectacole de balet și operă interpretate de cei mai renumiți artiști de acest gen. Pe lângă reprezentaţiile artistice unice, teatrul are și o arhitectură extravagantă, ce impune respect și admirație. Dacă ajungi să vizitezi acest loc, nu uita să tragi cu ochiul și la muzeul din cadrul clădirii, care găzduiește o colecție fascinantă de picturi, costume și documente legate de istoria teatrului.

Prețuri: Un bilet poate fi achiziționat cu 5 euro.

Program: Muzeul este deschis zilnic între orele 9:00-17:30, cu o pauza între 12:30 și 13:30.

6. Sant’Ambrogio

Biserica Sant’Ambrogio este o capodoperă a arhitecturii romane, fondată de Sfântul Ambrozie în secolul al IV-lea. Ea impresionează prin elementele arhitecturale impresionante, începând cu cele două rânduri de arcade și continuând cu turnurile și interiorul bisericii, care a fost realizat de unii dintre cei mai mari artiști italieni: Tiepolo, Ferrari și Legnanino.

Prețuri: Accesul în biserică este gratuit.

Program:

 • Luni-sâmbătă: 10:00 – 12:00 și 14:30 – 18:00.
 • Duminica: 15:00-17:00.

7. Muzeul Bagatti Valescchi

Muzeul Bagatti Valescchi este, de fapt, o casă din centrul orașului Milano. Aici, doi frați din secolul al XIX-lea au încercat, de-a lungul timpului, să colecționeze diverse elemente de mobilier și artă decorativă pentru a face ca interiorul reședinței lor să fie o imagine perfectă renascentistă. Expoziția muzeului conține, în principal, obiecte de artă decorativă ale artiștilor italieni renascentiști precum: mobilier, rapiserie, sculpturi, picturi, ceasuri, textile. 

Prețuri:

 • Pentru adulți, costul unui bilet este de 9 euro.
 • Pentru copii (6-14 ani) costul biletului este de 6 euro.
 • Pentru studenți și vârstnici de peste 65 de ani, prețul biletului este de 6 euro.
 • Pentru copii (sub 6 ani) accesul este gratuit.

Program: 

 • Marți-Duminică: 13:00-17:45.
 • În zilele de luni, 1 și 6 ianuarie, 11 februarie,  19 martie, 20, 21 si 27 aprilie, 1 mai, 29 iunie, 14 și 15 august, 1 noiembrie, 25 și 31 decembrie, muzeul este închis.

8. Pinoteca di Brera

 

View this post on Instagram

 

#pinotecadibrera 💓

A post shared by Joao Paulo Teixeira (@joaofteixeira12) on

Dacă ești un adevărat pasionat de artă, atunci trebuie neapărat să vizitezi acest obiectiv turistic. Pinoteca di Brera deține o gamă vastă de capodopere ale artiștilor  precum Caravaggio sau Bramante. Chiar dacă nu se poate compara cu celebrele muzee ale lumii, Pinoteca di Brera din Milano impresionează prin picturi de bun gust.

Prețuri:

 • Taxa unui bilet este de 5 euro.
 • Persoanele cu vârsta sub 18 ani sau mai mare de 65 de ani au acces gratuit.

Program: Marti până duminica, intre orele 8:30 – 19:30.

9. Naviglio

Naviglio este o locație pe care trebuie să o vizitezi pe timpul nopții, pentru a-i descoperi farmecul. Aici poți găsi numeroase restaurante, cafenele sau cluburi. În acest loc se organizează în mod frecvent diverse festivaluri, spectacole și concerte, mai ales în luna aprilie, când are loc Festa Di Fiori.

Prețuri: Restaurantele, cafenelele și cluburile au prețuri accesibile.

Program: Pentru a descoperi magia acestui loc, îți recomandăm să faci o vizită pe timp de noapte.

10. Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci

 

View this post on Instagram

 

#milano con la #pioggia #submarine #enricototi #leonardodavincimuseum #nofilter

A post shared by Enrico Anderlini (@anderlinie) on

Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci găzduiește peste zece mii de capodopere artistice din istoria științei și a tehnicii. Turiștii din întreaga lume vin să admire opere ce aparțin lui Leonardo da Vinci.

Prețuri: 8 euro pentru vizitatorii de orice vârstă.

Program:

 • Marți-Vineri: 9:30 – 17:00.
 • Sâmbătă și Duminică 9:30 – 18:30.
 • În zilele de luni,  1 ianuarie și 25 decembrie, muzeul este inchis.

11. Stadionul Giuseppe Meazza-San Siro

Stadionul Giuseppe Meazza-San Siro se numără printre cele mai celebre stadioane din lume. Capacitate sa depășește 80.000 de locuri și a găzduit numeroase meciuri cunoscute. 

Prețuri:

 • Pentru vizitarea muzeului se percepe o taxă în valoare de 7 euro pentru adulți, 5 euro pentru minori și, de asemenea, 5 euro pentru persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani;
 • Pentru a beneficia atât de acces în muzeu, cât și de un tur al stadionului, se percepe o taxă de 12,5 euro pentru adulți și 10 euro pentru minori și pentru persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.

Program: zilnic între orele 10:00-17:00

12. Muzeul Poldi-Pezzoli din Milano

Muzeul Poldi-Pezzoli este, de fapt, o casă patriciană care găzduiește picturi aparținând lui Botticelli, Mantegna, Piero della Francesca sau Guardi. Pe lângă aceste capodopere minunate, mai poți admira diverse bijuterii, elemente de ceramică etruscă, diverse armuri și arme. 

Prețuri:

 • Pentru adulți, biletul este în valoare de 9 euro.
 • Pentru copii (11-18 ani) biletul costă 6 euro.
 • Pentru studenți și persoane peste 65 de ani, taxa este în valoare de 6 euro.
 • Pentru copii (sub 10 ani) accesul este gratuit.

Program:

 • De miercuri până luni accesul este permis între orele 10:00-18:00.
 • În zilele de marți, 1 ianuarie, 25 aprilie, 1 mai, 8, 24 și 25 decembrie, muzeul este închis.

13. Sant’Eustorgio din Milano

Sant’Eustorgio este o bazilică romană construită între secolele XII și XIII. Această clădire este bine cunoscută pentru faptul că aici sunt îngropați cei Trei Magi care au călătorit la Bethlehem pentru a se închina în fața lui Iisus în momentul nașterii. Este motivul pentru care bazilica a reprezentat un principal loc de pelerinaj pentru cei care aveau destinația Roma sau Ierusalim. 

Prețuri: accesul este gratuit.

Program: zilnic între orele 7:30 – 12:00 și 3:30 – 6:30.

14. Galeria de Artă Modernă din Milano

Galeria de Artă Modernă este o locație ideală dacă ești un mare iubitor de artă. În trecut, a servit drept locuintă a lui Napoleon, iar in prezent este una dintre cele mai vizitate galerii de artă din Italia. Printre artiștii ale căror capodopere se găsesc aici, se numără: Picasso, Renoir, Matisse, Rouault, Modigliani, Dufy sau Vuillard.

Prețuri: accesul este gratuit.

Program: 

 • Accesul este permis de marți până duminică între orele 9:30-17:30.
 • Galeria este închisă în zilele de marți, 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie.

15. Cimitero Monumentale din Milano

Cimitero Monumentale este situată lângă stația de cale ferată Stazione Porta Garibaldi. Este o adevărată galerie de artă în aer liber, unde poți admira diverse sculpturi din perioada Art Nouveau. 

Prețuri: accesul este gratuit.

Program: 

 • Luni-Vineri: 9:00-15:00.
 • Sâmbătă-Duminică: 10:00-16:00.