Există multe beneficii în a călători singur, dar pentru a te bucura de acestea, trebuie să respecți anumite reguli. Unul dintre cele mai distractive avantaje este că poți face absolut tot ce vrei tu, dar, în același timp, este foarte important să te asiguri ca ești în siguranță oriunde te duci. 

Iată o listă de 14 tips&tricks de care să te ajuți atunci când decizi să pleci singur într-o aventura:

 1. Alege o destinație în care îți doreai de mult timp să ajungi. Unul dintre avantajele în a călători singur este că nimeni nu face planuri pentru tine și nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește locul pe care vrei să-l vizitezi, așa că profită la maximum de acest lucru.
 2. Fii curajos și ieși din zona ta de confort. Lucrurile minunate se întâmplă atunci când ai curajul să experimentezi.
 3. Mulți alți turiști sau localnici sunt deschiși și doresc să incheie prietenii, așa că nu te speria, socializează, dar ai totuși grijă cu cine decizi să faci acest lucru. 
 4. Fii deschis la lucruri noi, dar nu uita să fii și precaut. 
 5. Dacă îți e teamă că te vei simți singur, ia-ți cu tine câteva cărți și vei descoperi că acestea sunt  cea mai bună terapie.
 6. Este recomandat să nu consumi alcool împreună cu persoane pe care abia le-ai cunoscut. 
 7. Asigură-te că ai întodeauna pe cineva acasa care știe constant unde te aflii. Fie că ieși în oraș, vizitezi atracții turistice sau ești la cazare, informează-ți un prieten sau un membru al familiei de acasă.
 8. Învață câteva cuvinte și expresii de bază în limba locală. Astfel, îți va fi  mai ușor să te acomodezi și oamenii vor fi mult mai deschiși cu tine pentru că arăți respect față de cultura lor.
 9. Nu asculta muzică în timp ce mergi pe stradă pentru a nu fi distrat. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău, fii în gardă, dar cel mai important, vizualizează locul în care te aflii. Ar fi păcat să nu profiți de avantajul de a te relaxa și de a descoperi locuri noi.
 10. Deschide ochii și ai grijă cu ce oameni comunici. Este important sa fii selectiv, dar încearcă să te împrietenești cu diferite tipologii de oameni. Vei fi surprins cât de minunat este să descoperi și altfel de oameni și să împărtășiți lucruri despre cultura din țara voastră sau orice alte lucruri.
 11. Atunci când nu știi să ajungi într-un loc sau pur și simplu ai nevoie de o informație importantă, încearcă să îi întrebi pe cei din jurul tău și să renunți la beneficiul Google. Cu cât vei socializa mai mult, cu atât experiența ta va fi mai interesantă și memorabilă. 
 12. Informează-te foarte bine înainte să iei un taxi, deoarece există riscul ca aceștia să mărească prețul, mai ales dacă își dau seama că ești turist. Așa că este mai bine să te uiți exact pe ruta pe care vrei să mergi și costurile aferente acesteia.
 13. Uneori poți să salvezi destul de mulți bani prin ofertele last minute. Așa că informează-te foarte bine înainte să pleci în călătorie.
 14. Deși această variantă nu este una potrivită pentru toate persoanele, poți opta pentru a sta la un hostel. Astfel, vei economisi considerabil bani și ai ocazia să socializezi și să închei prietenii frumoase.