Impulsul de a călători este unul dintre cele mai optimiste lucruri ale vieţii. – Agnes Repplier

Călătoria te face mai fericit și împlinit. Atunci când pleci într-o nouă aventură uiți de toate grijile de acasă și te bucuri de fiecare moment. Fie că pleci împreună cu cineva drag și împărtășești experiențe și întămplări frumoase, fie că pleci singur și reușești să te regăseși pe tine însuți, călătoria întodeauna va aduce ceva minunat în sufletele tuturor ce nu se poate compara cu nimic altceva. 

Dacă și tu ești un iubitor de călătorii și aventură, înseamnă că te vei regăsi în următoarea listă de 10 emoții și stări prin care trece orice călător. 

  1. Fericirea pe care o simţi când cumperi un bilet de avion 

Din momentul în care te hotărăști să pleci într-o călătorie, îți faci planurile de vacanță și până găsești biletul de avion ești cuprins de entuziasm. Odată ce reușești să cumperi biletul de avion spre destinația mult dorită, fericirea pe care o simți este nemarginită. 

  1. Neliniştea care te cuprinde, când numeri zilele până la momentul plecării.

Știi și tu cât de greu este să îți stăpânești neliniștea până când vei pleca în sfârșit în vacanță. Ai tendința de a fi agitat și de a te întoarce pe toate părțile numărând nerăbdător zilele rămase. Însa, nu-ti face griji, te va aștepta, cu siguranță, o experiență minunată.

  1. Frustrarea cu care te confrunți când realizezi câ nu poți vizita toate atracțiile turistice.

Atunci când începi să te documentezi cu privire la locația în care urmează să pleci este inevitabil ca vei găsi o mulțime de atracții turistice care îți fac cu ochiul. În general, timpul este destul de scurt și nu ai timp să vizitezi absolut tot ce ți-ai dori și ești nevoit să îți faci o listă de priorități. Insă, aceasta nu este o regulă, poate ai norocul de a avea suficient timp pentru tot.

  1. Curiozitatea care te cuprinde când te gândești la ce urmează să experimentezi.

Explorarea unui nou loc vine împreună cu o firească curiozitate din partea ta asupra lucrurilor pe care o să le vezi și pe care o să le experimentezi. Poate te gândești cum vor fi oamenii sau ce gust are mâncarea locală. Este un sentiment frumos și care te va îndemna să te informezi și mai mult asupra destinației tale. Astfel, vei avea o experiență completă și fermecătoare.

  1. Libertatea pe care o simți atunci când pornești în călătorie.

Atunci când pornești în aventură ai tendința de a te elibera de toate grijile de acasă. Lași totul în spate și te concentrezi pe sentimentul plăcut pe care ți-l oferă călătoria. Te simți liber și fericit, purtat fiind de farmecul unui nou loc.

  1. Sentimentul straniu pe care îl ai că timpul stă în loc acasă.

De multe ori, ai senzația că acasă timpul stă în loc, în timp ce tu trăiești o cu totul altă viață. Uneori este amuzant atunci când te întorci din călătorie și afli câte lucruri s-au întâmplat căt ai lipsit și câte ai de recuperat cu prietenii tăi.  Poate tocmai acest sentiment că timpul ar sta în loc acasă ne ajută să uităm de griji și să ne simțim atât de bine în vacanță.

  1. Tristețea prin care treci când știi că e momentul să te întorci acasă.

Când realizezi că este momentul ca vacanța ta să ia sfârșit și trebuie să te întorci acasă, te cuprinde o melancolie. Însă, nu te lăsa copleșit de acest sentiment. Dacă vacanța ta se apropie de final, este, cu atât mai mult,  momentul să o trăiești din plin.

  1. Senimentul de liniște care te curprinde când te-ai întors acasă.

După ce îți trece tristețea provocată de sfârșitul călătoriei, te cuprinde un sentiment de liniște și fericire că te-ai întors în siguranță acasă și poți dormi în patul tău. Pentru că, așa cum spunea și – Lin Yutang: ,,Nimeni nu realizează cât de frumos e să călătoreşti, până ajunge acasă şi îşi odihneşte capul pe perna veche şi cunoscută.”

  1. Dorința de a rememora tot ce ai trăit.

O perioadă vei simți constanta dorință de a rememora tot ce ai experiementat. Vei vedea că îți vei aminti detalii cărora înainte nu le acordai importanță. Îți vei aminti de frumoasele peisaje, de spectacolul frumos al cerului în momentul apusului, de savoarea mâncării locale sau de oamenii minunați pe care ai avut ocazia să-i cunoști.

  1. Nostalgia pe care o ai când te gândești la vacanța care tocmai s-a terminat.

Este firesc să te cuprindă nostalgia, însă, nu te îngrijora, poate acesta este chiar cel mai bun moment să îți plănuiești următoarea călătorie. Așa că deschide-ți laptop-ul și fă un research. Tu unde vrei sa pleci anul acesta în vacanță?