Fie că ești un călător cu experiență sau te pregătești pentru primul tău zbor cu avionul, există întotdeauna sfaturi utile pe care le poți afla în vederea pregătirii unei călătorii lipsită de grijuri și stres.

Dacă urmează să pleci în vacanță sau dacă dorești să cunoști cât mai multe tips&tricks pentru viitoarele deplasări în străinătate, consultă lista noastră cu 10 sfaturi utile pentru calătorit.

  1. Cumpără-ți biletele de avion marțea, de preferat în a doua parte a zilei. Un studiu recent arată că cele mai avantajoase prețuri pentru biletele de avion se pot obține marțea în jurul orei 15:00.
  2. Cele mai bune zile pentru a pleca într-o călătorie cu avionul sunt lunea, marțea și miercurea. Acestea sunt zilele în care prețurile pentru biletele de avion sunt mult mai reduse, datorită traficului scăzut de călători.
  3. Cea mai bună parte a zilei pentru a călători este dimineața, deoarece există șanse mai mici de a avea întârzieri, iar aeronava în care urmează să-ți petreci câteva ore bune cu siguranță este proaspăt curățată.
  4. Caută întotdeauna site-ul cu cele mai mici prețuri. De multe ori zborul aceleiași companii aeriene se găsește pe diverse site-uri la prețuri diferite. Caută cea mai avantajoasă ofertă consultând pagini destinate pentru compararea site-urilor în vederea găsirii celui mai redus preț.
  5. Evită mâncarea de la fast food înainte de zbor. Mâncărurile nesănătoase te pot afecta serios când sunt consumate înaintea unei călătorii cu avionul. Presiunea din cabină are consecințe negative asupra corpului tău, iar problemele digestive pot apărea cu ușurință
  6. Depozitează-ți accesoriile sau lucrurile de mici dimensiuni în pantofi. Acesta este un truc care te poate ajuta să economisești mult spațiu atunci când împachetezi pentru vacanță.
  7. Folosește șampon de copii în loc de detergent pentru rufe. Un alt truc pentru a economisi spațiu în bagaj este să iei cu tine un șampon de copii pe care îl poți folosi în cel puțin 3 moduri: șampon, gel de duș și detergent de rufe.
  8. Folosește balsamul de păr în locul cremei de ras. Balsamul de păr este o opțiune perfectă pentru persoanele care doresc să aibă întotdeauna o piele fină după epilat. Bonus: economisești spațiu în bagaj.
  9. Descarcă o hartă offline înainte de a pleca în vacanță. În cazul în care mergi într-un oraș nou și nu ai acces nelimitat la internet, o hartă offline este benefică pentru a nu te rătăci în timp ce explorezi locurile dorite.
  10. Depozitează-ți banii și documentele în diverse locuri sigure. În acest fel, în cazul în care se întâmplă un eveniment nefericit precum pierderea sau furtul portofelului, poți conta pe faptul că există bani de rezervă sau un alt document de identificare în bagajul de la hotel.

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos în următoarele tale călătorii!