Călătoriile cu avionul pot deveni complicate și stresante atunci când nu te pregătești corespunzător. Noi ne-am gândit la câteva sfaturi care te pot ajuta să transformi orice deplasare cu avionul într-o experiență plăcută și relaxantă.

Citește-le și tu și spune-ne dacă ți-au fost de folos!

  • Ia cu tine propriile gustări

Evită să plătești prețuri ridicate la aeroport pentru snacks-uri sau dulciuri luându-ți în geanta de mână gustări de acasă. Recomandările noastre ar fi să aduci cu tine: chips-uri (de orice fel), fibrobar/protein bar sau orice baton de ciocolata pentru energie, bomboane sau fructe.

  • Fă-ți check in-ul în prealabil

Este recomandat să faci check in-ul cu 24 de ore în avans, astfel încât să nu trebuiască să aștepți la coadă după ce ajungi la aeroport. Acest lucru poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a selecta o repartizare bună a scaunului dacă nu ai reușit să selectezi scaunul în avans în momentul rezervării.

  • Poartă șosete

Deși acest sfat poate părea ciudat, în unele aeroporturi ești nevoit să îți scoți încălțămintea când treci prin poarta de securitate. Pentru a evita să stai desculț pe podeaua murdară a aeroportului, este de preferat să te asiguri că porți șosete. Acestea vor fi, de asemenea, la îndemână pentru a-ți menține picioarele calde pe durata zborului. 

  • ,,Layer up”

Este recmandat să te îmbraci cu mai multe straturi de haine pentru a rămâne confortabil pe tot parcursul călătoriei, dar și în aeroport. Temperatura din aeroporturi și avioane poate fi extrem de scăzută sau de ridicată și, de obicei, nu există nicio cale de mijloc când vine vorba de acest aspect, astfel încât mai multe straturi de haine îți permit ori să rămâi “cozy” și să îți țină de cald, ori să le poți da jos în cazul în care temperatura este foarte ridicată.

  • Ia cu tine un încărcător portabil

Nu toate aeroporturile au puncte de vânzare convenabile (pentru a-ți achiziționa unul) sau prize funcționale, așa că asigură-te că ai un încărcător portabil pe durata călătoriei. 

  • Pune-ți laptop-ul într-un loc ușor accesibil

De cele mai multe ori este nevoie să scoți toate electronicele din bagaj când treci prin poarta de securitate. Pentru a evita să cauți o bună perioada de timp prin geantă pentru a le găsi în timp ce aștepți la coadă, asigură-te că ai împachetat laptopul sau orice alt produs electronic undeva ușor accesibil.

  • Fă o fotografie a locului în care ai parcat

Dacă decizi să parchezi la aeroport, nu uita să faci o fotografie la locul de parcare sau la orice semn/număr/indiciu care poate fi folositor pentru a-ți găsi mașina la întoarcere. 

  • Fă o fotografie bagajelor după ce au fost verificate

În cazul în care se pierd, este foarte folositor să ai o fotografie a acestora, pe lângă chitanța pentru bagaje, în așa fel încât să fie cât mai ușor de localizat.

  • Ia cu tine un dezinfectant de mâini

Aeroporturile și avioanele sunt ca o mecca pentru germeni, prin urmare este foarte util să ai un dezinfectant de mâini de dimenisiuni mici în geanta sau rucsacul tău.

  • Mergi în partea stânga la poarta de securitate

Studiile au arătat că oamenii, în mod firesc, o iau spre partea dreaptă,  așa că atunci când ajungi la un punct de control al securității, mergi la coada cea mai îndepărtată spre stânga pentru a aștepta cât mai puțin.