Europa este cunoscută pentru orașele sale medievale și locurile de basm pe care turiștii de pretutindeni le admiră și le laudă. Nu este de mirare, având în vedere priveliștile splendide care ne încântă ochii doar privind imaginile din câteva locații turistice ale Europei.

Noi am făcut o listă cu 10 orașe superbe pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață și sperăm să te convingem să o faci. Iată recomandările noastre:

Hallstatt, Austria

Hallstatt este o localitate situată relativ aproape de Salzburg, Austria, la doar o scurtă călătorie cu trenul și o excursie cu feribotul. Acest mic sat alpin de doar 860 de locuitori este așezat pe marginea unui lac superb, cristalin, cu munți uluitori care formează un fundal dramatic.

Într-o vizită la Hallstatt, vă puteți bucura de o plimbare prin micul sat și puteți vedea vestita biserică din această localitate. În apropiere de sat se află și una dintre cele mai vechi saline din lume.

Colmar, Franța

Colmar, localizat în regiunea Alsacia din Franța, la granița cu Germania, seamănă cu un oraș de basm, cu casele colorate, construite din lemn, cu străzi pietruite și canale mici.

Reine, Norvegia

Reine este un mic sat izolat la marginea Cercului Arctic din Norvegia, în care activitatea principala este reprezentată de pescuit.

Dacă doriți să scăpați de rutină și să evadați pentru o scurtă perioadă într-un loc îndepărtat, acesta este locul perfect. Reine poate fi un pic mai greu de străbătut, dar peisajul natural uimitor, activitățile în aer liber, cum ar fi drumețiile și plimbările cu caiacul, precum și priveliștile uluitoare ale luminilor nordice fac ca această localitate să fie un loc magic.

Sursa: Reddit

Sibiu, România

Sibiul este un oraș puțin cunoscut de turiști, dar reprezintă o adevărată bijuterie ascunsă care nu trebuie ratată! Acest oraș al Transilvaniei are o arhitectură pitorească, germană și o atmosferă boemă relaxantă.

Eguisheim, Franța

Casele construite pe jumătate din lemn și farmecul medieval al orașului Eguisheim, localizat în Alsacia, chiar la granița cu Germania, fac ca acest mic sat francez să arate ca și cum ar fi scos dintr-un basm al fraților Grimm.

Mostar, Bosnia și Hertegovina

Fermecătorul oraș bosniac datat din secolul XVI este renumit pentru podul Stari Most, una dintre cele mai potrivite locații pentru fotografii de basm. Cu toate acestea, dacă decideți să vă aventurați mai departe și să explorați această zonă, veți găsi un frumos amestec de arhitectură balcanică și islamică care umple străzile acestui loc.

Giethoorn, Olanda

Giethoorn este un mic sat din Olanda, faimos pentru faptul că nu are drumuri. Canalele sunt singura modalitate de a merge prin această localitate care are doar 2.620 de locuitori.

Dacă doriți să vizitați Giethoorn, nu veți putea veni cu mașina. Singura modalitate de a călători este cu barca sau pe jos. Există mai mult de 180 de poduri în Giethoorn care fac facilă străbaterea satului.

Positano, Italia

Positano este bijuteria coastei Amalfi din Italia. Situat la doar o scurtă plimbare cu trenul de Napoli, acestă minunată localitate stâncoasă, cu numeroase case pastelate, arată ca un oraș ieșit dintr-o povestire. Este locul perfect pentru o vacanță idilică pe plajă.

Gruyères, Elevția

Gruyères este un sat medieval calm și liniștit, amplasat la poalele Alpilor Elvețieni. Aici este locul în care vă puteți bucura de străzile fermecătoare pietruite, de castelul impresionant din secolul al XII-lea și, bineînțeles, de celebra brânză Gruyère.

Ceský Krumlov, Cehia

La doar câteva ore distanță de Praga, cu trenul sau autobuzul, se află acest oraș ceh, plin de case cu acoperiș roșu, care dă un farmec aparte acestui loc.

Ceský Krumlov este orașul european perfect și este un loc ideal pentru a petrece câteva zile rătăcind pe străzile pietruite și explorând castelul medieval.