Călătoriile au darul de a te transforma într-o persoană mai bună, te ajută să te dezvolți și să te cunoști cu adevărat. Dintr-o călătorie te vei întoarce întodeauna mai bogat, purtând cu tine un bagaj plin de cunoștinte noi, de sentimente și de trăiri.

Deși pare puțin înspăimântător gândul de a porni singură într-o vacanță, noi ți-am pregătit o listă de 10 orașe sigure, în care poți călători fără grijă și unde poți descoperi adevărate comori.

  1. Barcelona, Spania

Barcelona este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Europa, fiind locul în care mulți artiști de renume s-au născut și au copilărit. Se spune că Barcelona ar fi cea mai mare operă de artă a arhitectului Antonio Gaudi, iar acest lucru se poate observa la fiecare colțișor din oraș, unde poți admira minunate clădiri și capodopere arhitecturale fermecătoare. Este o destinație ideală pentru o călătorie în care vrei să te relaxezi și să descoperi frumusețea marilor artiști. Printre capodoperele faimosului Gaudi, pe care trebuie neapărat să le vizitezi, se numără: Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila, Parcul Guell.

  1. Roma, Italia

Roma este o destinație de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Plină de mistere, legende și capodopere arhitecturale, Roma este un oraș pe care nu ai cum să îl descoperi într-un singur weekend. Așa că, dacă ai de gând să pleci într-o călătorie în acest loc, asigură-te că îți iei mai multe zile la dispoziție, pentru a avea timp să descoperi toate lucrurile frumoase pe care ți le oferă. Printre atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi, se numără: Colosseumul, Pantheonul, Fontana di Trevi, Villa Borghese.

  1. Ubud, Bali

Ubud este un oraș magic din Bali, ideal pentru o călătorie relaxantă și pentru o experiență de neuitat. Aici poți vizita numeroase temple fascinante, printre care Pura Taman Saraswati și Dalem Agung. Dacă vrei să stai departe de mulțimea tumultoasă formată din turiști, poți face o plimbare relaxantă printre terasele de orez, admirând peisajele minunate. Pentru o experiență de neuitat, poți face o plimbare în Pădurea Maimuțelor. Aici ai ocazia să vizitezi alte trei temple și să faci cunoștință cu numeroasele maimuțe din jur, jucăușe și deloc rușinoase.

  1. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este o altă destinație ideală pentru o călătorie în care să pornești singură. Este un loc în care vei găsi multe castele, bărci, parcuri de distracție, locuri verzi și multă relaxare. Vei observa că oamenii de aici sunt neobișnuit de relaxați și binedispuși, astfel că toată atmosfera locului îți va da o stare de bine. Printre atracțiile turistice pe care trebuie să le vizitezi în Copenhaga se numără: cășuțele colorate din Nyhavn, Mica Sirenă, Grădinile Castelului Rosenborg, turnul din palatul Christianborg. Pentru a avea o experiență completă, nu rata ocazia de a vedea Copenhaga de pe apă, așa că pornește într-o mică excursie în bărcile din Nyhavn și descoperă frumusețea acestui oraș.

  1. Veneția, Italia

Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii, având o medie anuală de 3 milioane de turiști. Este un oraș plin de romantism, care impresionează prin frumusețea sa unică. Dacă ești pasionată de artă, atunci aici ai ocazia să admiri frumoase capodopere ale marilor artiști, printre care se numără ,,Înălțarea Fecioarei” a lui Tizian sau ,,Crucificarea” lui Tintoretto de la Scuola Grande di San Rocco. Principalele atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi in Veneția sunt: Piazza San Marco, Canalele venețiene, Campanila San Marco, San Giorgio Maggiore, Carnavalul de la Veneția.

  1. Praga, Cehia

Cunoscut și sub numele de ,,Orașul de aur”, Praga este o destinație ce se află pe lista preferată a turiștilor, mai ales a celor europeni. Este o destinație de poveste, unde străduțele cu accente gotice te poartă spre cele mai interesante capodopere arhitecturale. Iată și câteva obiective turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi în acest oraș: Muzeul Franz Kafka, Casa care dansează, Insula Kampa, Castelul din Praga, Ceasul astronomic, Podul Carol, Biserica Tyn, Turnul Pulberăriei, Teatrul Național, Piața Centrului Vechi, Catedrala Sfântului Vitus. 

  1. Bordeaux, Franța

Bordeaux este un oraș plin de eleganță, fiind unul dintre cele mai cochete orașe ale Franței. Cunoscut și sub numele de ,,Portul de pe Lună”, Bordeaux este o destinație ideală pentru tine dacă esti pasionată de artă și îți dorești să deguști un vin de calitate. Dacă ajungi în acest loc, nu uita să vizitezi: Cathedrale Saint-Andre, Le Grand Theatre, Place de la Bourse si Mirror d’Eau, Musee d’Aquitaine, Point de Pierre, Grosse Cloche si Porte Cailhau.

  1. Hoi An, Vietnam

Hoi An este un orășel vechi plin de comori, de istorie și de tradiție. Este o destinație perfectă pentru o călătorie liniștită în care să te bucuri de mâncarea locală delicioasă și de o atmosferă primitoare și caldă. Printre atracțiile turistice ale acestei zone se numără: Casa Tran Duong, Templul Quan Cong, Podul Japonez, Monumentul Chinezilor din Insula Hainan, Centrul istoric al orașului, Capela Familiei Tran.

  1. Florența, Italia

Florența mai este cunoscută și sub denumirea de capitala artelor, fiind una dintre cele mai populare destinații din Europa, apreciată pentru bogăția de cultură și doza de romantism ce plutește în aer și te învăluie într-un mod fermecător. Dacă te numeri printre cei îndrăgostiți de artă și de frumos, atunci trebuie neapărat să faci o vizită următoarelor atracții turistice: Galeria Uffizi, Muzeele Palatului Pitti, Muzeul Național Bargello, Galleria Dell’Accademia, Capelele Medici, Muzeul Palazzo Vecchio, Muzeul Gucci.

  1. Bangkok, Thailanda

Cunoscută și sub numele de “The land of smiles”, Thailanda este cu adevărat o țară fermecătoare. Capitala acesteia, Bangkok, este o locație plină de contraste, dar care reușește să aducă anual milioane de turiști curioși din întrega lume. Este un oraș cu adevărat exotic, care îmbină, în cel mai interesant mod, elementele tradiționale cu cele moderne. Printre atracțiile turistice principale se numără: Altarul Coloanei Orașului Bankok, templul WAT PHO, Monumentul Democrației, Piețele plutitoare.