Constanța abundă de obiective turistice, iar acest lucru nu se datorează numai faptului că este un oraș amplasat la malul mării, ci și pentru că este unul dintre cele mai vechi orașe din România – prima atestare istorică datează din anul 657 î.Hr.

Când te gândești la Constanța, imediat gândul îți zboră la stațiunea Mamaia ori la celebrul Cazino, însă adevărul este că acest oraș ascunde mult mai multe obiective turistice nedescoperite de cei mai mulți dintre turiști. Fie că mergi în orașul port vara, fie că îl vizitezi iarna, aceste 10 obiective turistice te vor face să îți schimbi părerea pe care o ai despre Constanța.

Obiective turistice de neratat în Constanța

  1. Geamia Hunchiar

moscheea_hunchiar

Foto: Instagram

Ctitorită de sultatul Abdulaziz între 1830 și 1876, moscheea cunoscută și sub denumirea de Aziziye este amplasată în centrul vechi al orașului. Este cel mai vechi lăcaș de cult musulman din fostul oraș Tomis și are o arhitectură în stil maur. Minaretul înalt de 24 de metri este locul din care zilnic credincioșii sunt încă invitați la rugăciune.

  1. Vila regală din Mamaia

vila_regala_mamaia

Foto: Instagram

Denumită și Palatul Regal ori Castelul Reginei Maria din Mamaia, această vilă este înscrisă pe lista monumentelor istorice din municipiul Constanța. Ridicată între 1923 și 1926, special pentru Regina Maria, aceasta nu a fost locuită de regină, întrucât între timp descoperise Balcicul – locul în care și-a ridicat un castel și-a petrecut toate verile. Astfel vila regală din Mamaia îi revine Reginei Elena, mama Regelui Mihai.

Cu toate că de-a lungul timpului construcția a găzduit atât restaurante, cât și cluburi, la acest moment este disputată în instanță și nu este amenajată în niciun fel. Poți, însă, să vizitezi exteriorul vilei regale, ba chiar ar fi păcat să nu faci asta dacă ajungi la malul mării.

  1. Cazinoul din Constanța

cazino_constanta

Foto: Instagram

Una dintre clădirile reprezentative pentru orașul de la Marea Neagră, Cazinoul este momentan închis, întrucât se află într-o stare avansată de degradare și pot avea loc accidente. Vestea bună este că acesta va fi renovat, iar în cel mult 2 ani ar trebui să ne bucurăm de noua sa înfățișare.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în anul 1910 și are o arhitectură impunătoare, pentru care merită admirat chiar și numai de afară. Așa că dacă ajungi aici, include și acest obiectiv turistic în itinerariul tău.

  1. Delfinariul & Acvariul

delfinariu_constanta

Foto: Instagram

Delfinariul din Constanța este singurul loc din România în care poți asista la un spectacol live cu delfini, pinguini și lei de mare. În fiecare zi sunt organizate show-uri, iar un bilet pentru adult costă doar 25 de lei, în timp ce pentru copiii de peste 5 ani, taxa de intrare este de 12 lei.

În imediata apropiere a Delfinariului vei găsi și Acvariul, așa că poți împușca doi iepuri deodată. După un spectacol antrenant cu delfini, poți admira peștii din Marea Neagră și Delta Dunării, precum și specii de pești exotici. Programul începe dimineața la 9:30 și se încheie la ora 16:30 pe timpul iernii, însă vara este prelungit.

acvariu_constanta

Foto: Instagram

  1. Edificiul roman cu mozaic

edificiul_cu_mozaic

Foto: Instagram

Acest edificiu din Piața Ovidiu nr. 12 a fost descoperit complet întâmplător în timpul unor lucrări desfășurate în anul 1959 în centrul istoric al orașului. Cercetările arheologice au arătat că edificiul a fost ridicat în secolul al IV-lea. Muzeul care adăpostește edificiul deține o mulțime de colecții de mărfuri și obiecte găsite în vechile magazii ale edificiului.

  1. Muzeul de Artă din Constanța

muzeul_de_arta_constanta

Foto: Instagram

Acest muzeu județean găzuiește lucrări valoroase semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian și nu numai. Dacă ai de gând să îl vizitezi, ia în calcul faptul că este închis lunea și marțea.

  1. Muzeul Național al Marinei Române

muzeul_marinei

Foto: Instagram

Inaugurat în anul 1969, Muzeul Marinei Române este amplasat în clădirea fostei Școli Navale. Acesta este organizat pe mai multe secții, printre care și: Navigația în Antichitate, în Evul Mediu ori în perioada otomană, dar și primele nave românești moderne ori istoria marinei și navigației românești.

  1. Farul Genovez

farul_genovez_constanta

Foto: Instagram

Farul Genovez este cea mai veche clădire din oraș, fiind ridicat de către compania engleză “Danube and Black Sea Railway” în perioada 1858-1860. Însă temelia farului originar datează din anul 1300, atunci când genovezii care făceau comerț în port au ridicat farul. Începând cu anul 1913, farul nu a mai funcționat, însă a devenit emblemă a portului Tomis.

  1. Biserica Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova

biserica_romano_catolica

Foto: Instagram

Tot în centrul istoric al orașului vei găsi și Biserica Sfântul Anton de Padova, care a fost ridicată în perioada 1935-1936 pe locul fostei capele romano-catolice de la malul mării. Arhitectul Romano de Simon care a făcut planurile acestui lăcaș de cult s-a inspirat din arhitectura specifică locurilor de rugăciune din partea de nord a Italiei.

  1. Biserica Greacă “Metamorfosis”

biserica_greaca_constanta

Foto: Instagram

Cea mai veche biserică ortodoxă din Constanța este biserica greacă ridicată în perioada în care Dobrogea făcea parte din Imperiul Otoman. Sultanul Abdul Aziz Bin Mehmet Han și-a dat aprobarea pentru ridicarea acestui lăcaș de cult creștin, în urma repetatelor solicitări făcute de comunitatea elenă.

Dacă orașul Constanța se află pe lista de locuri pe care vrei să le vizitezi, fă-ți timp și pentru aceste 10 obiective turistice și nu vei regreta.