Dacă atunci când călătorești prin lume realizezi că unul dintre localnici ar putea fi iubirea ta adevărată, următorul pas este, de obicei, să îl abordezi. Cu toate astea, eticheta de întâlnire și tabuurile nu sunt aceleași peste tot în lume. Anumite moduri în care oamenii flirtează acasă, care sunt considerate drăguțe sau chiar romantice, ar putea provoca de fapt o mică dramă: localnicii ar putea fi confuzi și s-ar putea simți chiar ofensați.
Ca să ne bucurăm împreună de iubire și afecțiune în toate colțurile lumii, am întocmit o listă cu diverse obiceiuri care ți-ar putea crea probleme, pentru a profita la maximum de experiență și a evita experiențele neplăcute.

1. Manifestări publice de afecțiune 

În unele locuri din lume, săruturile sau chiar îmbrățisările sunt foarte prost văzute de localnici. Dacă în adolescență era cool să te săruți cu iubita sau iubitul pe holurile liceului, dar să stai cu teamp că poți fi prins, sentimentul poate rămâne același când călătorești în Japonia sau Coreea. Aceste gesturi sunt considerate extrem de nepoliticoase în țările respective. Mai grav este că în țări din Orientul Mijlociu, precum Arabia Saudită, poți fi arestat dacă săruți pe cineva în public.

2. Lipsa afecțiunii în public

Fiecare țară are propriile sale cutume când vine vorba de afecțiune publică, aceasta putând fi destul de confuză de multe ori. Sunt foarte multe culturi, de regulă ale țărilor mai calde, unde este foarte normal să arăți afecțiune fizică chiar și față de prieteni. În multe țări din America Centrală și de Sud, dar și în Spania, oamenii se salută între ei sărutându-se pe ambii obraji. Dacă nu faci asta, riști să pari o persoană foarte rece și distantă.

3. Împărțirea notei de plată

În general, în vest, împărțirea unei note de plată este un compromis perfect. În mod tradițional, bărbații erau așteptați să plătească pentru femei, dar mulți consideră că este o insultă, deoarece implică faptul că femeile nu pot avea grijă de ele.  Cu toate acestea, în Coreea de Sud, împărțirea notei este considerată o lipsă de respect, deoarece este ceva ce se face doar între prieteni. De obicei, persoana care câștigă mai bine este cea care achită, ceea ce înseamnă că este perfect acceptabil din punct de vedere social ca femeile să plătească pentru bărbați.

4. Aducerea unui partener la o nuntă

În SUA, invitații unei nunți intră pe un fel de câmp minat. Se așteaptă din partea lor să vină cu un partener, chiar dacă aceștia sunt single, iar dacă nu o fac, prietenii și familia sigur vor interveni pentru a le găsi pe cineva.
Cu toate acestea, în Marea Britanie, cel mai bine este să te duci la aceste evenimente fără un partener, din moment ce majoritatea persoanelor prezente vor fi single. Unele invitații de nuntă chiar le cer oamenilor single să vină neînsoțiți. Până la urmă, în unele culturi, nunțile sunt evenimentul social al sezonului!

5. Sărutatul

S-ar putea să credeți că nu există neînțelegeri aici, dar de fapt sărutatul este un subiect destul de complicat. În unele culturi, diferite tipuri de afecțiune publică vin cu propriile lor forme de etichetă. În unele țări europene, cum ar fi Germania sau Polonia, cel mai indicat este să vă îmbrățișați partenerul; sărutul este rezervat de obicei pentru relații mai serioase.
6. Mersul la un restaurant elegant

Americanilor le place, de regulă, să iasă la întâlniri în stil mare. Să îți scoți partenerul la McDonald’s la prima întâlnire este permis doar dacă sunteți încă în liceu sau de foarte mult timp împreună.
În Suedia, oamenilor le place să iasă la întâlniri de probă, numite fika, înainte de a merge undeva elegant, de regulă la o cofetărie sau la o cafea.

7. Întârziatul

Americanilor le place șă își acorde sfertul academic atunci când au o întâlnire, pentru a nu părea că sunt disperați. În schimb, în locuri precum Germania, unde punctualitatea este imperios necesară, este cosniderat foarte nepoliticos să lași pe cineva să te aștepte.

8. Deschiderea unui cadou

Cadourile sunt o modalitate de a le arăta celor din jur că îți pasă de ei. În cultura vestică, e important să arăți că ești recunoscător pentru darul tău și poate fi considerat nepoliticos dacă nu îl deschizi.
În unele culturi asiatice, precum China sau India, este aproape opusul. Nu vrei să deschizi un cadou de față cu persoana de la care l-ai primit, pentru a nu părea că ești lacom.

9. Împărțirea meniului

Dacă vrei să împarți mâncare la o întâlnire, asigură-te dinainte că știi clar modul în care se mănâncă. Multe țări au tabuuri cu privire la anumite moduri de a mânca, în special atunci când împart o masă.
În vest, atunci când împarți mâncarea, este, de regulă, mai politicos să o luați cu tacâmurile decât cu mâna. Cu toate acestea, în Japonia, este considerat necorespunzător să iei mâncarea cu bețișoarele, deoarece gestul acesta este puternic asociat cu înmormântările. Ai grijă în China la mâncatul tăiețeilor, fiindcă ruperea unuia e semn de ghinion și este cu mult preferată sorbirea lor.

10. Oferirea florilor

Simplul gest de a oferi flori s-ar putea să nu fie însăși o problemă. În Rusia de exemplu, se așteaptă de la bărbați să le ofere femeilor un buchet de flori, atâta timp cât firele sunt în număr impar. Un număr par este asociat înmormântărilor.

Putem vedea cât de dificl este acest obicei chiar prin prisma istoriei. În epoca Victoriană, dacă trimiteai cuiva trandafiri galbeni, era semn de gelozie și infidelitate. Chiar și astăzi, aceștia reprezină prietenia, însă poate fi interpretat că te gândești la persoana cu care ieși ca la un simplu amic.
Te regăsești în vreuna din situații? Povestește-ne în comentatii o experiență de a ta!