O sumedenie de locuri frumoase sunt de vizitat în Brașov. Orașul se numără printre destinațiile favorite ale românilor, și asta nu numai pentru că se află la mai puțin de 3 ore și jumătate distanță de Capitală, ci și pentru că este împânzit de atracții turistice. Iată ce locuri nu trebuie să ratezi, dacă ajungi în Brașov!

10 locuri de vizitat în Brașov

  1. Biserica Neagră

biseriva-neagra-locuri-de-vizitat-brasov

Foto: Instagram

Obiectivul turistic reprezentativ pentru orașul Brașov este Biserica Neagră. Aceasta a fost construită de către comunitatea nemților stabiliți în acest oraș în timpul secolului al XV-lea și este una dintre cele mai impresionante biserici cu arhitectură gotică din Estul Europei. Este, totodată, și cea mai mare biserică din România. Începând cu secolul al XVI-lea, aceasta a fost preluată de la catolici de către luterani și aparține acestui cult și în zilele noastre.

Fie că mergi într-o vacanță în Brașov, fie că ești doar în trecere prin acest oraș din Transilvania, este obligatoriu să vizitezi Biserica Neagră din centrul orașului.

  1. Casa Negustorilor

locuri de vizitat brasov

Foto: Instagram

Cunoscută de localnici mai degrabă sub denumirea de Casa Hirscher, această construcție merită vizitată în timpul plimbărilor la pas prin centrul istoric al Brașovului. Ridicată în perioada 1541-1547, această clădire a avut rolul de centru comercial pentru bresle precum cea a cojocarilor și a cizmarilor.

Casa Negustorilor a fost declarată monument istoric și păstrează ceva din izul vremurilor de odinioară. De aceea ar fi păcat să nu o vizitezi, mai ales că găzduiește galerii comerciale, cafenele și un restaurant, așa că poți beneficia de o experiență completă în timpul vizitei.

  1. Strada Sforii

locuri de vizitat brasov

Foto: Instagram

Cu o lungime de 80 de metri și o lățime de cel mult 135 cm, această stradă este una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Se numără printre cele mai apreciate locuri din Brașov de către turiști, fiind adesea pozată pentru rețele precum Instagram sau Facebook.

Dacă suferi de claustrofobie nu trebuie să eviți această stradă – fiind destul de scurtă, vei vedea “luminița de la capătul tunelului” și nu vei simți că te sufoci.

  1. Muntele Tâmpa

Foto: Instagram

Acesta poate fi admirat din Piața Sfatului, însă ar fi păcat să ajungi în Brașov și să nu faci o scurtă drumeție până în cel mai înalt punct din oraș. Muntele Tâmpa îți oferă o priveliște panoramică asupra orașului, iar vestea bună este că traseul este unul destul de ușor, putând fi străbătut fără echipament de munte. Cei mai comozi din fire pot ajunge pe munte și cu ajutorul telecabinei.

  1. Muzeul Prima Școală Românească

Foto: Instagram

Amplasat în incinta curții Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov, acest muzeu nu se bucură de popularitatea pe care o merită. Clădirea primei școli în care s-a predat vreodată limba română în anul 1583 datează de la 1760. Sălile clădirii, precum și manuscrisele te vor impresiona în mod cert, așa că ar fi păcat să ratezi un asemenea obiectiv turistic.

  1. Bastionul Țesătorilor

Foto: Instagram

La poalele muntelui Tâmpa, în partea sud-vestică a cetății Brașov, se află Bastionul Țesătorilor, a cărui construcție a început în anul 1421. Clădirea a fost restaurată în anul 1910, iar de atunci a devenit și muzeu. Dacă ajungi aici, poți vedea expoziția permanentă “Cetatea Brașovului și fortificațiile din Țara Bârsei” și totodată te poți bucura de macheta Cetății Brașov, care datează din anul 1896.

  1. Piața Sfatului

Foto: Instagram

Piața Sfatului găzduiește unele dintre cele mai populare locuri de văzut din Brașov, dar totodată păstrează și din atmosfera specifică așezărilor germane din alte vremuri. O plimbare prin piața centrală a orașului de la poalele muntelui Tâmpa nu poate lipsi din itinerarul tău de vacanță.

  1. Sinagoga Neologă din Brașov

Sinagoga - locuri de vizitat in Brasov

Foto: Instagram

Lăcaș de cult evreiesc ridicat în perioada 1899-1901, sinagoga aceasta are o arhitectură neogotică cu accente maure, care te va fascina din prima clipă.

În anul 2001, clădirea a fost renovată cu ocazia celebrării a 100 de ani de existență. Comunitatea evreiască din Brașov, nu foarte numeroasă ce-i drept, încă folosește această sinagogă pe post de lăcaș de cult.

  1. Poarta Ecaterinei

Podul Ecaterinei Brasov

Foto: Instagram

Poarta Ecaterinei a fost construită pentru a permite accesul șcheilor în Cetatea Brașovului. Șcheii erau emigranții bulgari care s-au așezat în cartierul ortodocșilor din Brașov în secolul al XIV-lea. Această construcție, dintre toate clădirile istorice ale Brașovului, și-a păstrat aspectul original cel mai bine până în zilele noastre. Turnul porții găzduiește expoziții de artă și istorie, deci nu uita să îl incluzi în lista de locuri de vizitat în Brașov.

  1. Cetățuia de pe Strajă

Locuri de vizitat in Brasov

Foto: Instagram

Dealul Cetății a fost, pe vremuri, un important punct de apărare din afara Cetății Brașovului. Pe acest deal a fost ridicat, în anul 1524, turnul de veghe în formă de potcoavă, care mai târziu a fost completat cu un bastion cu 4 turnuri de lemn. În timp, Cetățuia a suferit o mulțime de modificări, iar după ultima restaurare a fost transfomată într-un complex turistic cu specific medieval, care poate fi vizitat în fiecare zi între orele 9-19.

Dacă ai ales ca destinație de vacanță orașul Brașov, să știi că nu te vei plictisi, oricât de lungă ar fi vacanța ta. Acesta este extrem de ofertant din punct de vedere al atracțiilor turistice, deci vei avea o vacanță pe cinste.