Pandemia de coronavirus te face, cu siguranță, să simți că primăvara 2020 este una pierdută, dar din fericire, Internetul îți dă ocazia să fii în orice loc de pe glob, fără să fii nevoit să ieși din casă. Lasă deoparte gândurile care te întristează și bucură-te că poți vedea orice colț de lume cu un singur clock. Am adunat 10 imagini de primăvară spectaculoase din jurul lumii, ca tu să ai de unde alege locul pentru vacanța următoare.

1. Bonn, Germania

Cireșii din Japonia au fermecat întreaga lume, așa că nu este de mirare că fiecare țară vrea să reconstituie acele peisaje minunate. În Bonn, cireșii înfloriți primăvara formează un cadru de poveste, iar localnicii și turiștii se bucură de plimbări lungi sub acești copaci, începând cu luna aprilie. Bonn este aproape de Dusseldorf și Cologne, așa că poți vizita trei orașe într-o singură excursie. Momentan, nu îți rămâne decât să admiri imaginile de primăvară de la distanță.

 

2. Columbia River George, SUA

Sursa foto: Instagram.

Canionul se întinde pe o distanță de 130 de kilometri de-a lungul râului Columbia și oferă un peisaj minunat. Cel mai bun moment în care poți vizita acest loc este primăvară, deoarece acest anotimp îi sporește farmecul. Floarea-soarelui apare pe suprafețe uriașe, iar imaginile rezultate te lasă, pur și simplu, fără aer. Așteaptă-te să descoperi natura în toată splendoarea ei, dar poți face și diverse activități în aer liber, precum pescuit sau mers cu bicicleta.

3. Olanda

Țara Lalelelor devine fascinantă primăvara, când câmpurile și parcurile sale sunt acoperite de aceste flori delicate. Orice oraș olandez ai alege să vizitezi, ai avea parte de imagini de poveste, pe care nu le vei putea uita o viață întreagă. Sezonul lalelelor începe de la jumătatea lunii aprilie, dar dacă iarna este scurtă și blândă, îți poți programa vacanța de la finalul lui martie.

4. Parcul Hitachi Seaside, Japonia

Numit și Paradisul Albastru, acest parc este vizitat de milioane de turiști pe tot parcursul anului. Primăvara, însă, mii de lalele și narcise fascinează trecătorii, care pot veni la o plimbare lungă, la o petrecere în aer liber sau în trecere cu bicicleta.

5. Palouse, Washington, SUA

Sursa foto: Instagram.

O explozie de culoare are loc în fiecare primăvară în această regiune. Câmpurile de grâu și de rapiță au transformat Palouse în destinația preferată a fotografilor, dar și a turiștilor. Nu există parcuri sau un traseu oficial pentru turiști, dar imaginile de primăvară pe care le vei descoperi aici vor merita efortul tău. Singurul mod în care poți, însă, ajunge aici este cu mașina, așa că planifică-ți vacanța în Washington și organizează-ți o excursie de o zi în regiuna Palouse.

6. Hwasun County, Coreea de Sud

Sursa foto: Instagram.

Priveliștea de pe lacul Seryang Je primăvara este de-a dreptul magică: copaci înfloriți în diverse culori, ce se reflectă în apa cristalină, câmpurile verzi din jur, totul te va face să te simți ca într-o poveste. Poți ajunge aici direct cu avionul sau cu trenul, așa că dacă vrei să mergi în Coreea de Sud, nu uita să treci și acest loc pe listă.

7. Provența, Franța

Cea mai populară destinație din Franța este perfectă pentru vacanță primăvara, deoarece vara este destul de aglomerată. Pomii înfloriți poți fi văzuți în Ménerbes, în timp ce câmpurile de lavandă sunt întinse în toată regiunea. Poți ajunge aici cu autobuzul sau cu mașina.

8. Castelluccio, Umbria, Italia

O altă destinație nedescoperită încă de turiști se găsește în mijlocul Apeninilor, în Italia. Deși este vizitată iarna de pasionații de ski, primăvara, Castelluccio este o regiune spectaculoasă, acoperită de mii de flori. Cel mai ușor mod în care poți ajunge aici este cu mașina.

9. Festivalul Florilor de Cireș, Japonia

Cel mai important eveniment al primăverii din Japonia începe la jumătatea lunii martie și ține până la mijlocul lunii mai. Cireșii încep să înflorească în sud și continuă apoi cu regiunile din nord. Japonezii și turiștii din toată lumea ies în parcuri și organizează picnicuri și petreceri sub acești pomi.

10. Valea Skagit, Washington, SUA

Mii de turiști vin anual în această zonă, pentru a participa la festivalul lalelelor. Situată la poalele Munților Baker, această vale dezvăluie un peisaj aparte, oferind cele mai frumoase imagini de primăvară. Luna aprilie este cel mai bun moment în care o poți vizita.