Unele filme despre călătorii îți vor trezi instantaneu dorința de a îți face bagajele și de a pleca în lume. Pandemia de Covid-19 te poate împiedica să călătorești unde vrei, însă privește partea bună a lucrurilor: acum ai mai mult timp la dispoziție pentru a viziona filme și pentru a îți face planuri de vacanță.

Am făcut pentru tine un top al filmelor despre călătorii pe care trebuie să le vezi, mai ales dacă tânjești după o vacanță. Acestea vor fi ca o gură de aer proaspăt și te vor inspira să alegi cele mai frumoase destinații de vacanță după ce pandemia va fi ținută sub control.

Top filme despre călătorii care merită vizionate

  1. Mănâncă, Roagă-te, Iubește

Foto: Instagram

Această comedie romantică este în special apreciată de reprezentantele sexului feminin. Filmul prezintă povestea jurnalistei Liz Gilbert, al cărei rol îl interpretează actrița Julia Roberts. În urma divorțului, Liz simte că nimic nu mai are sens, așa că hotărăște să plece într-o călătorie, care o va ajuta să își regăsească identitatea pierdută.

Călătoria începe cu plecarea în Italia, locul în care redescoperă plăcerea de a mânca, continuă cu India, locul în care pornește pe calea spirituală, practicând meditația, și se încheie în Indonezia, unde își regăsește echilibrul, dar și jumătatea. După ce filmul se termină, vei tânji după o vacanță lungă și intensă precum cea avută de personajul principal din film.

  1. Sub soarele Toscanei

Foto: Instagram

Frances Mayers, al cărei rol îl joacă actrița Diane Lane, simte că pământul îi fuge de sub picioare când viața pe care o considera perfectă se schimbă brusc în momentul în care divorțează de soțul ei.

Scriitoarea de 35 de ani simte nevoia de o schimbare radicală, așa că, influențată de o bună prietenă, ia decizia de a pleca în Toscana. Acolo, aceasta își achiziționează o vilă impunătoare, însă lăsată în paragină. Filmul prezintă peisajele uimitoare din această regiune din Italia, precum și povestea de dragoste care se înfiripă între Frances Mayers și un italian.

  1. Vicky Cristina Barcelona

Foto: Instagram

Filmul scris și regizat de Woody Allen a fost apreciat în întreaga lume pentru modul diferit în care prezintă dragostea. Povestea începe când două bune prietene pleacă din America în Barcelona, pentru a își petrece vacanța de vară. În orașul spaniol, Vicky și Cristina îl cunosc pe Juan Antonio, un pictor excentric, care le va atrage într-o serie de aventuri ieșite din tipar.

Filmul prezintă principalele atracții turistice din Barcelona, precum și atmosfera și cultura catalană, așa că nu e de mirare dacă la final vei dori să pleci în propria aventură spaniolă.

  1. Înainte de răsărit

Foto: Instagram

Acțiunea acestui film se petrece în trenul care circulă pe ruta Budapesta-Viena. Celine, o studentă franțuzoaică, îl întălnește pe americanul Jesse, iar între cei doi se înfiripă o idilă. Aceștia hotărăsc să coboare în Viena împreună și descoperă frumosul oraș în doi. Dacă înainte să vezi acest film nu ai vizitat Viena, după ce urmărești “Înainte de răsărit”, mai mult ca sigur o vei face.

  1. În sălbăticie

Foto: Instagram

Alaska nu este o destinație de vacanță convențională, însă acest film îți va schimba în mod cert percepția despre aceste ținuturi sălbatice. Sentimentul de libertate pe care îl vei avea când vei privi scene filmate în peisajele pustii îți va trezi dorința de a descoperi lumea.

Filmul prezintă povestea lui Christopher McCandless, care la 24 de ani hotărăște să renunțe la viața pe care o avea și să plece în sălbăticie, chiar dacă asta presupune ruperea legăturilor cu familia, precum și renunțarea la confort. Filmul este făcut după o poveste reală și, chiar dacă nu are finalul fericit pe care îl aștepți, merită vizionat pentru că te va învăța câteva lecții de preț.

  1. Scrisori către Julieta

Foto: Instagram

Bineînțeles, acțiunea acestui film se desfășoară în Verona, acolo unde Sophie, o tânără scriitoare americană, alege să își petreacă vacanța. Aceasta este fascinată de scrisorile pe care oamenii i le trimit Julietei pentru a primi sfaturi pentru rezolvarea problemelor sentimentale. Așadar, se va înscrie într-un grup de voluntari pentru a răspunde la unele scrisori. De aici începe povestea care o va ajuta pe Sophie să își găsească sufletul pereche.

  1. Mamma Mia! O luăm de la capăt

Foto: Instagram

Continuare a celebrului film “Mamma Mia!”, acest film ne poartă din nou pe tărâmurile de poveste ale insulei grecești Kalokairi. Scenele din film sunt filmate pe insula Skopelos, în special pe plajele Kastani și Agios Ioannis.

Dacă îți plac vacanțele petrecute la plajă, plimbările cu barca și stilul relaxat al grecilor, în mod cert o vacanță petrecută pe această insulă va fi pe placul tău.

  1. Un tren numit Darjeeling

Foto: Instagram

Filmul prezintă aventura a trei frați americani, care au o relație problematică și nu au mai vorbit de un an, și care pleacă într-o călătorie cu trenul de-a lungul Indiei. Scopul era acela de a își repara relația, însă călătoria care se dorea a fi una sprituală ia o turnură nedorită când cei trei se trezesc în pustietatea deșertului.

Această comedie nu numai că îți va aduce zâmbetul pe buze, însă îți va reaprinde și dorința de a pleca în vacanță cât mai rapid.

  1. Miezul nopții în Paris

Foto: Instagram

Filmul regizat de Woody Aleen, în care joacă Owen Wilson, Marion Cotillard și Rachel McAdams, poate fi considerat un ghid turistic al orașului Paris.

Filmul expune povestea a doi îndrăgostiți veniți din America în Paris pentru o scurtă vacanță înainte de nuntă. Lucrurile se complică, însă, când se întâlnesc cu părinții fetei, precum și cu un prieten vechi al acesteia. Scenele sunt filmate în cele mai frumoase locuri ale capitalei franțuzești, așa că îți vor trezi interesul pentru această destinație.

  1. Rătăciți printre cuvinte

Foto: Instagram

Acțiunea filmului se desfășoară în orașul Tokyo și surprinde foarte bine energia aparte a acestui oraș japonez. Charlotte (Scarlett Johansson), tânără absolventă de facultate, îl întâlnește întâmplător pe Bob Harris (Bill Murray) într-un hotel. Povestea celor doi ne arată că relațiile pe care le legăm în timpul călătoriilor sunt mai importante decât locurile pe care le descoperim.

Aceste 10 filme despre călătorii îți vor intensifica apetitul pentru vacanță, însă totodată îți pot servi și ca inspirație în ceea ce privește destinațiile care merită bifate în următoarele călătorii.