Ai la dispoziție o mulțime de city breaks în Europa și nu știi ce să alegi? Te ajutăm noi cu niște sugestii! Europa este o sursă bogată de destinații pentru o mini-vacanță de vis. Plin de locuri învăluite de istorie, cultură, liniște și artă, turiștii din întreaga lume vin entuziasmați să viziteze numeroasele orașe.

Iată o listă de 10 city breaks în Europa pe care trebuie să le încerci neapărat:

  1. Zurich, Elveția

Zurich este cel mai mare oraș din Elveția și, de asemenea, centrul economic și cultural al țării. Totodată, Zurich se află pe lista turiștilor din întreaga lume, a tuturor celor pasionați de călătorie și aventură. Aici poți găsi diverse muzee și clădiri cu arhitectură renascentistă. Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Zurich se numără: Orașul Vechi, Lacul Zurich, Kunsthaus Zurich, Muzeul Național Elvețian, Casa Sprungli.

  1. Cinque Terre, Italia

Cinque Terre (n.r. cele cinci pământuri) este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Italia. De o frumusețe fără seamăn, atmosfera absolut fermecatoare pe care o transmit cele cinci localități este dată de arhitectura care conservă farmecul trecutului, de culori, de străduțele strâmte și casele lipite una de alta, de prospețimea acestor locuri și de mâncarea tradițională delicioasă.

  1. Haga, Olanda

Haga este orașul familiei regale din Olanda și al treiela oraș ca mărime din țară. Haga găzduiește multe ministere, guverne și institutii internationale, printre care și Curtea Internațională de Justiție. Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi în Haga se numără: Binnenhof, Sala Cavalerilor, Grota din Saint-Jacobskerk, Palatul Păcii, Panorama Msdag.

  1. Praga, Cehia

Praga se numără printre cele mai vizitate destinații din Europa. Este cunoscută și sub numele de ,,Orașul de aur” sau ,,Orașul celor o sută de clopotnițe”. Praga este locul unde vei întâlni artă la fiecare colț. Cu o arhitectură complexă și impresionantă, acest oraș te va introduce într-o lume fascinantă, de poveste. Printre obiectivele principale pe care trebuie să le vizitezi în Praga se numără: Muzeul Franz Kafka, Casa care dansează, Insula Kampa, Castelul din Praga, Ceasul astronomic, Podul Carol, Biserica Tyn.

  1. Paris, Franța

Bineînțeles că nicio listă de city breaks în Europa nu ar fi completă dacă nu ar exista Parisul menționat. Acest oraș al dragostei, al romantismului, al modei și al frumosului, se află în continuare în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume. Parisul rămâne un oraș al contrastelor, îmbinând într-o armonie completă elementele moderne cu cele vechi. Dacă pleci într-un city break în această destinație, trebuie neapărat sa vizitezi: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Catedrala Notre-Dame, Bulevardul Champs-Elysees, Arcul de Triumf.

  1. Barcelona, Spania

Barcelona este o adevărată operă de artă a cunoscutului arhitect Antonio Gaudi. Este, de asemenea, locul în care s-au născut mulți artiști de renume, iar acest lucru se poate simți în atmosfera boemă care învăluie acest oraș. Dacă ajungi să faci o vizită acestui oraș, trebuie neapărat să vizitezi: Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila, Parcul Guell. De asemenea, dacă ești un mare pasionat de arta spaniolă și de Salvador Dali, poți oricând să iei trenul din Barcelona spre Figueres, unde se află muzeul dedicat acestui mare pictor suprarealist.

  1. Dusseldorf, Germania

Dusseldorf este un oraș viu și fermecător. Aici vei găsi elemente moderne care se îmbină într-un mod armonios cu elemente vechi, de tradiție și cu arhitectura în stil baroc. Este un oraș care te va vrăji cu magia sa și atmosfera de poveste. Dacă ajungi în acest loc trebuie neapărat să guști una din berile de la Altstadt, pentru că nu poți pleca din Germania fără să bei o halbă de bere de calitate.

  1. Dublin, Irlanda

Un weekend în Dublin este întodeauna o idee bună. Aici vei găsi un aer fresh, localuri prietenoase și multă istorie. Este un oraș pe care îl poți descoperi la pas, obiectivele turistice fiind apropiate între ele. Trebuie totuși să știi că Dublin este un oraș destul de scump, așa că ar fi bine să strângi mai mulți bănuți din timp. Dacă ajungi în acest loc nu uita să faci o vizită celei mai cunoscute univeristăți din Irlanda, Trinity College, care găzduiește o librărie absolut spectaculoasă.

  1. Moscova, Rusia

Moscova este una dintre cele mai mari capitale europene, dar și una dintre cele mai frumoase. Bogată în cultură și istorie, Moscova este un oraș pe care trebuie să ai timp să îl descoperi complet. Unele dintre cele mai reprezentative domenii pentru cultura rusă sunt literatura, baletul și pictura. Printre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitezi în Moscova se numără: Kremlinul, Piața Roșie, Parcul ,,Gorkiy”, Catedrala Sfântul Vasile, Poarta Învierii.

  1. Verona, Italia

Verona este un oraș plin de romantism, fiind cunoscut ca locul în care s-a născut povestea pasională dintre Romeo și Julieta. Arta renascentistă învăluie orașul și îl transformă într-o adevărată capodoperă de artă. Muzeele, palatele, sculpturile și bisericile impunătoare fac din acest oraș unul cu adevărat fermecător. Dacă ajungi în Verona, trebuie neapărat să vizitezi: Castelul San Pietro, faimosul balcon al Julietei, Arena, Castelvecchio.